Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 9:00 π.μ.
Η γιορτή μας ξεκίνησε με δυο ύμνους από το Μουσικό Σύνολο «Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική» σε διεύθυνση της Δήμητρας Βρούζου : “Θεοτόκε Αειπάρθενε την Αγίαν σου Σκέπην”  Ήχος πλάγιος του τετάρτου και
“Την Σκέπη Σου Αγνή “ Ήχος πρώτος
Ακολούθησε η ανάγνωση πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων με θέμα τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών και επιδόθηκε η σημαία στο σημαιοφόρο του σχολείου μας από τον Διευθυντή του Σχολείου.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε το Σύνολο Έντεχνης Μουσικής σε διεύθυνση της Μουσικού Ελένης Εξάρχου, που έντυσε  μουσικά το θεατρικό έργο    «Μαύρες μέρες  κάτω απ’ την Ακρόπολη» με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στα ρεμπέτικα της κατοχής
Ακούστηκαν τα τραγούδια:
1.    ΑΚΟΥ ΝΤΟΥΤΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ (Τούντας Παναγιώτης)
2.    Η ΛΟΓΧΗ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙ (Μητσάκης Γιώργος)
3.    ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ (Κερομύτης Στέλιος)
4.    Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ (Μητσάκης Γιώργος)
5.    Ο ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΣ (Γεννήτσαρης Μιχάλης)
6.    ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ (Σέμσης Δημήτρης-Σαλονικιός)
.  Η θεατρική ομάδα του σχολείου, με την καθοδήγηση της θεατρολόγου Αγγελικής Βόγια, ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε ένα απαιτητικό εγχείρημα. Το κείμενο, που έγραψε η καθηγήτρια Γαλλικών Σταματία Γεωργίου με τη συνδρομή της Μαθηματικού Χρύσας Σκαμπαρδώνη, στηρίχθηκε σε έργα μεγάλων ελλήνων συγγραφέων: Ν.Βρεττάκου, Οδ.Ελύτη, Στ. Μυριβήλη, Α. Τερζάκη, Α. Δεϊμέζη-Καλιότσου, Λ. Νάκου, Α. και Κ. Κύρου, Γ. Ιωάννου, Ι. Τσάτσου.
Έκπληξη η παρουσία της κ. Λιλή Κοέν, η οποία συγκίνησε τους μαθητές όταν αφηγήθηκε γεγονότα που βίωσε προσωπικά με την οικογένειά της σε ηλικία των  7 ετών κυνηγημένοι από τους Γερμανούς.
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, η κ. Ευαγγελία Κρεμεζή – προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων, η κ. Παγώνα  Δεληχατζή  - προϊσταμένη διοικητικών θεμάτων  της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας,  μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, πλήθος γονέων και φίλοι του Μουσικού Σχολείου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή Βραβείων και Αριστείων στους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.   
Στην εκδήλωση πήραν μέρος:
Ρεμπέτικη κομπανία:
μπουζούκι: Σωκράτης Μίχης, Βαγγέλης Τσαντζάλης
βιολί: Φωτεινή Γράμψα
ακκορντεόν: Χάϊδω Ευθυμίου ΠΕ16
πιάνο: Έλενα Γιατσιού ΠΕ16
κιθάρα: Αθανάσιος Καλαμπάκας ΠΕ16, Γιάννης Χονδροματίδης
κοντραμπάσσο: Γιώργος Κουλιόπουλος ΠΕ16
Χορωδία Συνόλου Έντεχνης Μουσικής:
α γυμνασίου: Αγραφιώτης Ν. Αλευράς Π. Ζιούρας Α. Ζιώγα Ε. Καλιστρίδου Μ. Κωστοπούλου Ζ. Μπαλατσός Α. Πισπιρίκος Μ. Σαμαρά Α. Σαρηγιαννίδου Α. Τρατσέλα Δ. Τσιρώνης Α.
β γυμνασίου: Εξάρχου Μ. Καλαϊντζόγλου Ε. Κολονιώτη Κ. Κυριτσοπούλου Ε. Κύρκος Γ. Μπαλαντζάρας Α. Παπαγεωργίου Π. Παπαδόπουλος Π. Στεργιακούλη Β. Τζάκη Ι. Τσιλοφύτης Σ.
γ γυμνασίου: Βαλιάκα Ρ. Ζησοπούλου Ε. Λεκαράκου Σ. Μαντζιώκα Ε. Καραβίδας Σ. Παπαδημητρίου Κ. Οιχαλιώτη Κ. Ραχμάνη Κ. Τερζή Δ. Τόλιου Α. Φερφύρη Α. Χριστάκου Β. Χρυσικού Σ. Σωτηρίου Ι. Γραμμένου Γ.
Α λυκείου: Θωμά Α. Λεκαράκος Χ.


Ομάδα θεάτρου
Κόκκορας: Κυλινδρής Βασίλης
Παναής: Μακρής Χρήστος
Θανάσης: Κοίλιας Κωνσταντίνος
Τάκης: Κασσαβέτης Λεωνίδας
Λευτέρης: Γεωργούλας Γιώργος
Λενιώ: Ζάχου Στέλλα
Ρίτα: Δεμίρη Αναστασία
Μάνα: Λάμαρη Χριστιάνα
Θειά: Μοροσού Δήμητρα
Βαγγελή: Ήραντου Νεφέλη
Λέλα: Λιόπα Ελένη Μαρία
Ραχήλ: Ζέρβα Μαρία
Χαφιές: Γρηγοράκος Χρήστος
Συγγραφέας: Γαρουφαλής Κίμων
Λουϊτζι: Παπακώστας Κωνσταντίνος
Μαρίκα (γυναίκα του Κόκκορα): Λαμπρούλη Μιλένα
Γιοι της Μάνας: Μαργαρίτης Γιάννης
Μαουσίδης Χαράλαμπος
Ντούρος Παναγιώτης
Καρβούνης Αλέξανδρος