Την παραμονή της 76ης επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο Δήμος Λαρισαίων τιμούν το έπος της Εθνικής μας Αντίστασης οργανώνοντας από κοινού εκδήλωση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Η εκδήλωση με τίτλο «Μνήμη και Χρέος, Δικαιοσύνη και Αποζημίωση!» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στις 7.00μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Ομιλητές:
Βασίλης Μπρακατσούλας, Αντιστασιακός, Πρώην Βουλευτής και Συγγραφέας, Συμπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών
Δημήτρης Κούρτης, Δικηγόρος, Υπ. Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου 
Χαιρετισμό απευθύνουν:
•    Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης
•    Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός
Παρεμβαίνουν εκπρόσωποι Ενώσεων Θυμάτων Κατοχής, Αντιστασιακών Οργανώσεων, κοινωνικών φορέων. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
Εισαγωγή – Συντονισμός: Δρ. Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Υποκλινόμαστε με σεβασμό στις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών μας στη διάρκεια της Κατοχής, τιμούμε τη Θυσία της Ελλάδας, που πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος για την ηρωική και ανυπότακτη στάση της, και διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε σθεναρά και ανυποχώρητα τις γερμανικές οφειλές.
Είσοδος ελεύθερη.