Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη όσων πολέμησαν για την Ελλάδα μέσα από την έκθεση «1941-1944 Η Αντίσταση στη Θεσσαλία» θα είναι αύριο Πέμπτη ανοιχτό για το κοινό 9.00-13.00 και 18.00-20.00.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την εποχή εκείνη » ….Οι ιδρυτές του ΕΑΜ αν και οι ίδιοι ανήκαν σε αριστερές οργανώσεις που καταδιώχτηκαν από το καθεστώς του Μεταξά, αναγνώρισαν εν τη γενέσει του ΕΑΜ την αναγκαιότητα της εθνικής ενότητας και αποφάσισαν τη συμμετοχή οποιουδήποτε αγωνιστή επιθυμούσε να εναντιωθεί στις δυνάμεις της Κατοχής, αποδεχόταν τις βασικές αρχές του ΕΑΜ και συμφωνούσε να αγωνιστεί για την επιτυχία των σκοπών του ΕΑΜ.
Στις θεσσαλικές πόλεις αρχίζουν να μεταδίδονται φήμες για την ίδρυση ενός ενιαίου μετώπου που το αποτελούν μερικά κόμματα. Επίσημα οι μυστικές οργανώσεις της περιοχής πληροφορήθηκαν τα νέα από έντυπα που έστειλε από την Αθήνα στην Λάρισα ο γιατρός Γιώργος Ι. Κατσίγρας στο φίλο του Μιχάλη Παπαϊωάννου. Ο Παπαϊωάννου μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης της Λάρισας μετέφερε τα έντυπα αυτά και η οργάνωση με τη σειρά της τα μεταβίβασε στην Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
Θεμελιωτής του αντιστασιακού αγώνα της Θεσσαλίας είναι ο Κώστας Γαμβέτας όπου μεταφέρει το μήνυμα του αγώνα κατά τη διάρκεια της Κατοχής για την απελευθέρωση της πατρίδας και στη συνέχεια αποκατάσταση της δημοκρατίας με ελεύθερες εκλογές»