«Αγωγή στη συγχώρηση», εμπειρίες από την εφαρμογή του προγράμματος στη σχολική τάξη.
Με το θέμα αυτό θα απασχολήσει τους εκπαιδευτικούς η Δρ.Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη στην εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος «ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» με την ευκαιρία της γιορτής των Τριών Ιεραρχών την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου,  6.00-8.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, Μανδηλαρά 14.
“Ο θυμός στη σχολική κοινότητα, γράφει η ίδια, θεωρείται μείζον πρόβλημα στα σχολεία παγκοσμίως. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια εναλλακτική και πρωτοποριακή προσέγγιση στην διαχείριση θυμού, στην αντιμετώπιση της επιθετικής συμπεριφοράς των μαθητών, της απόρριψης από την ομάδα, του άγχους, της κατάθλιψης, του σχολικού εκφοβισμού, της "θυματοποίησης" και της μοναξιάς που πολλοί μαθητές βιώνουν τόσο μέσα στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και εκτός. Έρευνες των τελευταίων 25 ετών, αποδεικνύουν ότι η "Πρακτική της Συγχώρησης" στα σχολεία προωθεί τη συναισθηματική υγεία των μαθητών και βελτιώνει την σχολική τους πρόοδο. Εκπαιδευτικοί που εφάρμοσαν το πρόγραμμα παρατήρησαν ότι οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό μείωσαν το θυμό που ένιωθαν, τόνωσαν την αυτοεκτίμησή τους, αύξησαν τη συνεργασία μεταξύ τους, βελτιώθηκαν στα μαθήματά τους. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν πως έγιναν καλύτεροι δάσκαλοι και καθηγητές και πως οι τάξεις τους λειτούργησαν καλύτερα ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσης στη συγχώρηση”.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.
Η κ. Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη είναι Διδάκτωρ Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master Σχολικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου του Missouri, Η.Π.Α. Εργάστηκε ως σύμβουλος σε σχολεία των Η.Π.Α. και είναι μέλος της Αμερικανικής Συμβουλευτικής Εταιρείας. Δίδαξε Συμβουλευτική στο Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το πρόγραμμα συγχώρησης και αποκαταστατικής δικαιοσύνης στο Mεταπτυχιακό Tμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  και διετέλεσε στέλεχος στον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Β΄ Αθήνας. Το 2012 εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στις ΗΠΑ και εργάζεται ως ερευνήτρια στο Τμήμα της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison. Διευθύνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγωγή στη Συγχώρηση» και, επισκεπτόμενη κατά τακτά διαστήματα την Ελλάδα δίνει διαλέξεις και διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.