Στους ρυθμούς των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας κινούνται όλες οι περιοχές στον Νομό Λάρισας. Τόσο την Κυριακή όσο και την Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί δεκάδες εκδηλώσεις σε κάθε πόλη και χωριό ώστε όλοι να γιορτάσουν έχοντας "σύμμαχο" τον καλό καιρό.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλες τις περιοχές των Δήμων:

Καθαρή Δευτέρα στο Κλειστό Νεάπολης

Την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί, ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει τη κεντρική του εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης με ένα παραδοσιακό ελληνικό λαϊκό γλέντι με τα κορυφαία μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, την Λαϊκή και την Παραδοσιακή ορχήστρα.

Συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Τσιωνάς – φωνή , Μαρία Δεληγιάννη – φωνή , Σπύρος Καβαλλιεράτος – κιθάρα, λαούτο, φωνή , Ρήγας Μακρόπουλος – βιολί , Αποστόλης Σακκάς – μπουζούκι, Μανώλης Ντάλλας – ακορντεόν ,Κώστας Δεδούσης – κλαρίνο , Κώστας Παπαδημητρίου – λαούτο, φωνή , Αποστόλης Μαυραντζάς – κρουστά , Γιώργος Δεληγιάννης – γκάιντα . Θα προσφερθούν σε όλους τους παρευρισκόμενους, η παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα και νηστίσιμα εδέσματα.

Οι μαθητές-τριες και εκπαιδευτικοί σεφ του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας, σε συνεργασία με σεφ του Δήμου Λαρισαίων, θα εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες και θα επιδείξουν τις δεξιότητες τους στην μαγειρική τέχνη και στο σέρβις.

Παράλληλα διοργανώνονται εκδηλώσεις των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων στις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου.

40 χρόνια καρναβάλι και Μπουρανί

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων τις ημέρες της Αποκριάς με αποκορύφωμα το απόγευμα την παρέλαση καρναβαλιστών και την Κ. Δευτέρα που αναβιώνει το Μπουρανί.

Κυριακή 10.03.2019

Μουσική και άφθονο γέλιο με το συγκρότημα ‘Jonny Deep & the Bandanas’ από τη Θεσσαλονίκη στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 12:00 το μεσημέρι.

Το μουσικό σχήμα PARANAUE μας ξεσηκώνει στους δρόμους της κεντρικής παρέλασης, 5.30μμ.

Η Μεγάλη Παρέλαση στις 6.30μμ.

Οι C:REAL εμφανίζονται στην κεντρική εξέδρα στην πλατεία του Τυρνάβου, 9.30μμ.

Τα χάλκινα παίζουν στους δρόμους και στην πλατεία της πόλης μέχρι το πρωί!

‘ΜΑΚΡΗ ΣΟΥΒΛΑΚΙ’ από το μεσημέρι μέχρι το ξημέρωμα. Ξενυχτάμε γιατί η νύχτα είναι μεγάλη.

Ζωντανή μουσική με τους Ειρήνη Λαΐδου (τραγούδι), Δημήτρη Μπουρνάκα (τραγούδι, κιθάρα) και Χρήστο Φουκαλά (μπουζούκι) στην Οδό Ονείρων, στις 9:00μμ.

Βig parade party. H μεγάλη παρέλαση του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού 2019 από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Groupie art bar.

Τα Αραβικά Εμιράτα δίνουν ραντεβού στο café Ναυάγιο πριν τη μεγάλη παρέλαση και ετοιμάζονται για μια φαντασμαγορική εμφάνιση. Επιστρέφουν μετά τη μεγάλη παρέλαση για να τα σπάσουν χορεύοντας μέχρι το πρωί.

Από νωρίς το απόγευμα το ταξίδι για την Άπω Ανατολή έχει αφετηρία το café Εν Τυρνάβω και αφού περάσει από τη Μεγάλη Παρέλαση οι Γκέισες και οι Κινέζοι επιστρέφουν στο Νο1 καφέ της πόλης για να μας ακούσουν μέχρι την Κίνα. Δημήτρης Ντάλλας και DJ Dim Sempas back to back.

Τα Φσέκια έτοιμα ντυμένα καραμέλες όλων των γεύσεων ξεκινάνε για την Μεγάλη Παρέλαση από το café Cucci και επιστρέφουν εκεί για να πιάσουν τον Π_ _ _ _Ο!!!

Η Μεγάλη Παρέλαση έφτασε… Δίνουμε ραντεβού στο ΘΕΜΑ coffee music bar από νωρίς. La casa de papel. Ο El Professor τα έχει ετοιμάσει όλα. Tokyo, Rio, Denver, Moscow, Nairobi, Oslo, Helsinque και Berlin θα είναι εκεί. Η ώρα της τέλειας ληστείας έφτασε….Στα decks ο μοναδικός Γιάννης Τσιγκούλης.

Μετά την παρέλαση όλοι οι δρόμοι οδηγούν BLOCK 10! Μετά την παρέλαση έχει…ΠΟΛΕΜΟ! Οι φαντάροι μας ρίχνονται στη μάχη μέχρι το πρωί και μας υπόσχονται ένα τρελό αποκριάτικο show.

Καθαρά Δευτέρα

Το παραδοσιακό έθιμο του Μπουρανί αναβιώνει στον Προφήτη Ηλία με το Σύλλογο Γαϊτανάκι Μπουρανί και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου, 11:00πμ. Και από το μεσημέρι και μετά το Γαϊτανάκι Μπουρανί συνεχίζει στην πλατεία Αγοράς με δρώμενα και πειράγματα της ημέρας.

Τυρναβίτικα έθιμα και το δρώμενο του Μπουρανί στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο,11:00πμ.

Οι PARANAUE στους δρόμους του Τυρνάβου σε ένα ρυθμικό και χορευτικό show, 1.00μμ.

Ορχήστρα με χάλκινα περιδιαβαίνει τους δρόμους της πόλης. Χορεύουμε σε παραδοσιακούς ρυθμούς και διασκεδάζουμε στο κλίμα της ημέρας.

Κούλουμα, χοροί και τραγούδια στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα.

Παραδοσιακά Κούλουμα – Γαϊτανάκι, χοροί και τραγούδια σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Τυρνάβου.

‘ΜΑΚΡΗ ΣΟΥΒΛΑΚΙ’ με τσιπουράκι και νηστήσιμα μεζεδάκια από τα χεράκια της μαμάς…

Οδός Ονείρων με καλό φαγητό και τσίπουρο.

Μπρε μπρε μπρε το Μπουρανί… και το Θέμα θα καεί… Κλείνουμε το αποκριάτικο πρόγραμμά μας με ένα All day party μέχρι τελικής πτώσεως. Ο Γιάννης Τσιγκούλης με τις επιλογές του θα μας ξεσηκώσει. Να είστε όλοι εκεί.

Τις βγάλαμε, τις στήσαμε βαρβάτες κορδωμένες ελάτε να παλέψουμε γιατί είναι θεριωμένες…(ο αγώνας είναι άνισος). Μπουρανί, γέλιο, διασκέδαση στο café Εν Τυρνάβω.

ΜΠΡΕ ΜΠΡΕ ΜΠΡΕ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΠΙΚ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΠΙΚ. Τα Φσέκια αναβιώνουν το Μπουρανί με ροδαλούς και καραμελένιους π_ _ _ _ _ _ ς στο café Cucci. Ελάτε να τους πιάσετε για να σας πάει καλά. Μαζί μας οι Σαμολαδαίοι δίνουν τους ρυθμούς.

ΜΠΡΕ ΜΠΡΕ ΜΠΡΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΑΝΙ και όποιος θέλει στο BLOCK 10 θα ΄ρθει να … πιει και να τα σπάσει στους ρυθμούς του μοναδικού DEEJAY ZA! Το πιο HOT πάρτι της χρονιάς στο BLOCK 10.

Ο Γιάννης Σοφιλλάς έρχεται με το νταούλι και τη λύρα του για το τελευταίο ξεφάντωμα στο café Madame+.

Δήμος Ελασσόνας:

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, ο ΑΣΟΕΛ (Αεραθλητικός Σύλλογος Ολύμπου Ελασσόνας) και ο Δήμος Ελασσόνας, διοργανώνουν, για ακόμη μια χρονιά, το Ιπτάμενο Καρναβάλι Ελασσόνας. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι αεραθλητές του συλλόγου, ενώ έχει σταλεί ανοιχτή πρόσκληση στους περισσότερους συλλόγους αιωροπτερισμού όλης της Ελλάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το πρωί της Κυριακής 10:00 θα γίνει η συγκέντρωση των πιλότων, στον χώρο της προσγείωσης, στο αθλητικό κέντρο «ΠΙΣΙΝΑ».

Από εκεί θα γίνει η μεταφορά των αεραθλητών στην απογείωση, ενώ οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 12:00.

Μετά το πέρας των πτήσεων, θα ακολουθήσει τραπέζι για τους αεραθλητές και τιμητική βράβευση των τριών καλύτερων ιπτάμενων καρναβαλιών, στο εξοχικό κέντρο διασκέδασης και εκδηλώσεων «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» στην Ελασσόνα.

Οι θεατές θα μπορούν να παρευρίσκονται περιμετρικά της προσγείωσης, σε οριοθετημένο χώρο, ώστε να απολαύσουν το θέαμα, χωρίς να επηρεάζεται η προσωπική τους ασφάλεια και των πιλότων.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Τσαριτσάνη

Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Τσαριτσάνη από τον Μορφωτικό Σύλλόγο το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου. Πιο αναλυτικά:

• Κυριακή 10 Μάρτη

Η παράδοση συναντά τις Αποκριές. Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης είναι το Γαϊτανάκι,ένα έθιμο που συνδέεται με την αυθεντική ,παραδοσιακή αποκριάτικη διασκέδαση και έχει διατηρηθεί αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Στις 11:30 από το «Δεσποτικό» την έδρα του Μορφωτικού Συλλόγου οι μεταμφιεσμένοι μικροί και μεγάλοι θα ξεκινήσουν την παρέλαση τους με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι: Αλκαζάρ- Μπουμπουτσιά-Παναγιά όπως το θέλουμε και όπως το ζητούσαν και οι κάτοικοι, καθώς θεωρούμε ότι οι γειτονιές πρέπει να έχουν ζωή και να μην είναι ησυχαστήρια και αυτό επιτυγχάνεται και με αυτόν τον τρόπο και θα καταλήξουμε στους κεντρικούς δρόμους της πλατείας όπου θα στηθεί γλέντι με δημοτική ορχήστρα.

-Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν το παιδικό χορευτικό και το τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Συλλόγου.

Πλούσιες εκδηλώσεις στον Δήμο Αγιάς

Πλούσιες θα είναι και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο Αγιάς, που γίνονται με την συνεργασία και την υποστήριξη των συλλόγων (γυναικών, πολιτιστικών, επαγγελματιών, εμπορικό, κυνηγητικό, γονέων και κηδεμόνων) οι οποίοι πρωτοστατούν στον προγραμματισμό και την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αγιά ξεκινούν από τις 2:30 μ.μ. με παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μικρούς καρναβαλιστές, αποκριάτικους χορούς και γαϊτανάκι. Η φωτιά θα ανάψει στις 7:00μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, συνοδεία ζωντανής μουσικής, και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.

Στα χωριά του Δήμου Αγιάς οι φωτιές ανάβουν από τις 7μ.μ. και μετά σε: Αετόλοφο, Γερακάρι, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι, Νερόμυλοι, Ποταμιά, Δήμητρα, Καστρί, Μελιβοία, Βελίκα και Κουτσουπιά όπου θα προσφερθούν κρασί και εδέσματα.

Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή φασολάδα, κρασί και χαλβάς θα προσφέρονται από τις 11 το πρωί σε Αγιά, Ανάβρα, Σκλήθρο, Σκήτη, Μελιβοία, Ανατολή, Μαρμαρίνη, Δήμητρα, Καστρί, Αμυγδαλή, Ομόλιο, Παλαιόπυργο, Καρίτσα, Έλαφο, Βελίκα.

Τα παράλια του Δήμου Αγιάς την Καθαρά Δευτέρα σας περιμένουν να πετάξετε το χαρταετό και να δοκιμάσετε τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Στο Στόμιο ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί μαγειρευτές σουπιές, κρασί και χαλβά έθιμο μοναδικό στη Θεσσαλία.

Αποκριάτικοι ρυθμοί στον Δήμο Κιλελέρ

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται αυτές τις μέρες ο Δήμος Κιλελέρ. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα χωριά του Δήμου γίνονται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες συλλόγους και φορείς. Το πρόγραμμα ανά δημοτική ενότητα είναι το ακόλουθο!

ΔΕ Νίκαιας

Νίκαια

-Κυριακή 10/3 στην πλατεία

17:00 Αποκριάτικο παιδικό πάρτι με συμμετοχή της ομάδας παιδαγωγικών δραστηριοτήτων «Καλικατζούρα». Ομαδικά παιχνίδια και αποκριάτικες κατασκευές

19:00 Παρέλαση καρναβαλιστών επί της οδού Φαρσάλων και άφιξη του Καρνάβαλου στην πλατεία

19:30 Άναμμα φωτιάς και στη συνέχεια κάψιμο του Καρνάβαλου

Θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι με του dj Π. Κατηγιάννη και Γ. Πετράκη.

Το κρασί και τα ψητά εδέσματα που θα προσφερθούν είναι δωρεάν

Στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας, ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, και ο Φιλανθρωπικός Όμιλος Γυναικών Δήμου Κιλελέρ «Αρωγή – Αλληλεγγύη» θα συμμετάσχουν τα «Μπουλούκια» του χοροδιδάσκαλου Ν. Αρσενίου οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου,  τα 15μελή του Γυμνασίου και του Λυκείου Νίκαιας και οι Πολιτιστικού σύλλογοι Νέων Καρυών και Χάλκης.

-Δευτέρα 11/3

11:00 Φακές, πατάτες βραστές, σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί θα προσφερθούν στους επισκέπτες.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Κιλελέρ  – θεατρική ομάδα Νίκαιας με αποκριάτικη διάθεση θα παρουσιάσει τον «Καραγκιόζη Νύφη» σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσιούλη.

Θα ακολουθήσει γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα των Κ. Κωστούλη Μ. Σαρακατσιάνου και Μακρυγιάννη.

Ζάππειο

-Δευτέρα 11/3

11.00  Παραδοσιακή φασολάδα και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα με κρασί στην πλατεία του χωριού.

Μοσχοχώρι

-Δευτέρα 11/3

11.00 Παραδοσιακή φασολάδα στο δημοτικό σχολείο.

Μύρα – Καλό Νερό – Σοφό

-Δευτέρα 11/3

11.00 Παραδοσιακή φασολάδα στο σχολείο στα Μύρα, στην κοινότητα στο Καλό Νερό και στο σχολείο στο Σοφό.

Νέες Καρυές

-Δευτέρα 11/3

11.00 Φασολάδα  και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα στην πλατεία

Δίλοφο

-Δευτέρα 11/3

11.00 Φασολάδα  και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα στην πλατεία

Νέα Λεύκη

-Κυριακή 10/3

18.00 Αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία

ΔΕ Κραννώνα

Άγιος Γεώργιος

-Κυριακή 10/3

19.00 Αποκριάτικο παιδικό πάρτι στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Άγιοι Ανάργυροι

-Δευτέρα 11/3

11.00 Φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην πλατεία

Κυπάρισσος

-Δευτέρα 11/3

11.00 Σαρακοστιανά εδέσματα και φασολάδα στην πλατεία

ΔΕ Πλατυκάμπου

Ελευθέριο

-Κυριακή 10/3

21.00 Αποκριάτικο γλέντι με ψητά εδέσματα και κρασί στο προαύλιο χώρο του σχολείου.

-Δευτέρα 11/3

11.00 Παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

-Κυριακή 10/3

19.00 Άναμμα φωτιάς και κάψιμο καρνάβαλου με ψητά εδέσματα και κρασί στην πλατεία.

-Δευτέρα 11/3

11.00 Παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί και γλέντι με ορχήστρα.

 Πλατύκαμπος

-Δευτέρα 11/3

12.00 Φασολάδα στην πλατεία. Παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα του δήμου Πλατυκάμπου.

Γλαύκη

-Κυριακή 10/3

20.00 Άναμμα φωτιάς, πλούσια εδέσματα και κρασί έξω  από την αίθουσα του Συλλόγου

-Δευτέρα 11/3

11.00  Φασολάδα και μπουρανί. Γλέντι με ορχήστρα.

Ομοροχώρι

-Κυριακή 10/3

19.00  Αποκριάτικο γλέντι, με κάψιμο καρνάβαλου στην «πλατεία Γηγενών».

-Δευτέρα 11/3

11.30 Φασολάδα και παραδοσιακά εδέσματα στην πλατεία.  Αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, γαϊτανάκι και διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά με «Καλλικατζούρα»

Χάλκη

-Κυριακή 10/3

11.30 Αποκριάτικο πάρτι για παιδιά με την «Καλλικατζούρα».

-Δευτέρα 11/3

12.00 Φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην πλατεία

Μελισσοχώρι

-Δευτέρα 11/3

12.00 Παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά  στην πλατεία

Μελία

Δευτέρα 11/3

12.00 Φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην πλατεία

ΔΕ Αρμενίου

Αρμένιο

-Κυριακή 10/3

17.00  Αποκριάτικο μασκέ πάρτι με διαδραστικά παιχνίδια από την «Καλλικατζούρα»

-Δευτέρα 11/3

12.00  Γλέντι, χορός στο γαϊτανάκι με φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου.

Μεγάλο Μοναστήρι

-Κυριακή 10/3

19.00 Αποκριάτικο γλέντι

Νίκη – Αχίλλειο

-Κυριακή 10/3

Κρασί και ψητά εδέσματα στην πλατεία

ΔΕ Κιλελέρ

Αγναντερή

-Κυριακή 10/3

21.00 Αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία

-Δευτέρα 11/3

11.00 Παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί στην πλατεία

Καλαμάκι

-Κυριακή 10/3

20.00 Άναμμα φωτιάς  με πλούσια εδέσματα και κρασί στην πλατεία του χωριού

-Δευτέρα 11/3

13.00 Παραδοσιακή φασολάδα και παρέλαση καρναβαλιστών

Κιλελέρ

-Κυριακή 10/3

19.30 Άναμμα φωτιάς κρασί με ψητά εδέσματα στην πλατεία.

-Δευτέρα 11/3

11.00 Παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην πλατεία. Δραστηριότητες για παιδιά με την «Καλλικατζούρα»

Νέο Περιβόλι

-Δευτέρα 11/3

12.00 Φασολάδα και γαϊτανάκι στην πλατεία.

Μέλισσα- Λοφίσκος

-Κυριακή 10/3

19.00 Ψητά εδέσματα και γλέντι στην πλατεία

-Δευτέρα 11/3

12.00 Σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί

Εκδηλώσεις και στον Δήμο Τεμπών

Σε αποκριάτικους ρυθμούς εισέρχεται ο Δήμος Τεμπών καθώς έχουν προγραμματιστεί πλούσιες εκδηλώσεις σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα.

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΝΩΝ:

Γόννοι:

Κυριακή της Αποκριάς το βράδυ,  άναμμα μπουμπούνας με δωρεάν κρασί και ψητά λουκάνικα  στο προαύλιο του Δ. Σχολείου .

Καθαρά Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι,  καθιερωμένη φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην κεντρική πλατεία του χωριού. Θα ακολουθήσει δρώμενο του Μορφωτικού Συλλόγου  -Λαογραφικό μουσείο Γόννων καθώς και στον πεζόδρομο θα υπάρχει έκθεσης φωτογραφίας με την ιστορία του καρναβαλιού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

Πυργετός: 

Κυριακή της Αποκριάς το απόγευμα στις 06:30, άναμμα καρνάβαλου στο Δημοτικό Γήπεδο του Πυργετού σε συνεργασία Πολιτιστικού συλλόγου και Τοπικής Κοινότητας Πυργετού.

Καθαρά Δευτέρα , φασολάδα & μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί & παραδοσιακή μουσική στην Πλατεία του χωριού.

 Ραψάνη: 

Κυριακή της Αποκριάς, κάψιμο καρνάβαλου.

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί ζωντανή μουσική στην πλατεία του χωριού.

 Αιγάνη:

Κυριακή της Αποκριάς, κάψιμο καρνάβαλου.

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

Κρανιά:

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

Κουλούρα:

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

Μεσάγγαλα:

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί, πέταγμα χαρταετού.

 Καστρί Λουτρό:

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί, πέταγμα χαρταετού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

 Μακρυχώρι:

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα με διάφορα εδέσματα δωρεάν κρασί και μουσική στην κεντρική πλατεία του χωριού.

 Ελάτεια:

Κυριακή της Αποκριάς, άναμμα μπουμπούνας δωρεάν λουκάνικα και κρασί, θα ακολουθήσει πάρτυ μασκέ στο “Saloon”.

Καθαρά Δευτέρα, πατροπαράδοτη φασολάδα στον προαύλιο χώρο του Δημ. Σχολείου από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελάτειας.

 Παραπόταμος:

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

 Ευαγγελισμός:

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στο προαύλιο του Δ. Σχολείου.

 Γυρτώνη:

Κυριακή της Αποκριάς, άναμμα     μπουμπούνας /πάρτυ μασκέ με ζωντανή μουσική  με πλούσια εδέσματα και άφθονο  κρασί .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΣΣΟΝΟΣ

 Συκούριο:

Κυριακή της Αποκριάς, άναμμα μπουμπούνας, μουσική, χορός με άφθονο κρασί και εδέσματα.

Καθαρά Δευτέρα, θα μαγειρευτεί το παραδοσιακό μπουρανί και φασολάδα, όπου οι λάτρεις των εδεσμάτων θα μπορέσουν να τα απολαύσουν στη πλατεία Ρήγα Φεραίου (πάνω πλατεία). Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 02:00 το μεσημέρι  με την παρέλαση των αρμάτων. Με το τέλος της παρέλασης στη πλατεία θέμιδος( κάτω πλατεία παζάρι) θα υπάρχει μουσική για να ξεφαντώσουν μικροί και μεγάλοι.

 Καλοχώρι:

Κυριακή της Αποκριάς, στις 06:00 το απόγευμα παρέλαση αρμάτων, στις 08:00 άναμμα μπουμπούνας,  δωρεάν σουβλάκια και φυσικά ατελείωτο κρασί και χορός!

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα, μπουρανί, τοπικά έθιμα , και πολλές εκπλήξεις!

 Πουρνάρι:

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναριού διοργανώνει το απόγευμα της Κυριακής αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού, σεργιάνισμα της αρκούδας, άναμμα μπουμπούνας και άφθονο κρασί. Στη συνέχεια γλέντι στην ταβέρνα ”τα πλατάνια” με δημοτική ορχήστρα.

Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Φασολάδα και Μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

Σπηλιά:

Καθαρά Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Φασολάδα και Μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην Πλατεία του χωριού.

Όσσα: 

Κυριακή της Αποκριάς, άναμμα μπουμπούνας.

Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα και Μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

 Χειμάδι:

Κυριακή της Αποκριάς θα πραγματοποιηθεί το άναμμα μπουμπούνας με δωρεάν κρασί και σουβλάκια.

Καθαρά Δευτέρα, Φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί, πέταγμα του χαρταετού.

 Νέσσων:

Καθαρά Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Φασολάδα  με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην Πλατεία του χωριού

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ

Καθαρά Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Φασολάδα  με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην Πλατεία του χωριού

*Οι εκδηλώσεις στο Δ.Τεμπών πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών σε συνεργασία με τις Τοπικές κοινότητες και πολιτιστικούς συλλόγους.

Δήμος Φαρσαλων: Καρναβαλική παρέλαση στα Φάρσαλα

Για τον εορτασμό των αποκριών 2019 ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει στις 9, 10 και 11 Μαρτίου μια σειρά εκδηλώσεων αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων, πάρτυ και παιχνιδιών για τα μικρά παιδιά και τους μεγάλους και καρναβαλική παρέλαση, με τίτλο: «Φαρσαλινό Καρναβάλι 2019».

Ειδικότερα:

Η δεύτερη εκδήλωση με τίτλο «2ο Κυνήγι του Κρυμμένου Χαλβαδοκουτιού»πραγματοποιείται την Κυριακή 10 Μαρτίου και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ) σε συνεργασία με τους Προσκόπους Φαρσάλων. Είναι ένα παιχνίδι πόλης που ξεκινάει από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, με αφετηρία την πλατεία Δημαρχείου και μετακινήσεις εντός της πόλης των Φαρσάλων.

Παράλληλα (Κυριακή 10 Μαρτίου 2019) στην πλατεία Δημαρχείου ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ) διοργανώνει ένα ξέφρενο Αποκριάτικο Παιδικό Πάρτυ (τρίτη εκδήλωση) με διαδραστικά παιχνίδια και θέατρο δρόμου με τη θεατρική ομάδα Πασπαρτού και το δημιουργικό εργαστήρι Καλικατζούρα από τις 11 το πρωί και για περίπου τρεις ώρες. Οι μικροί συμμετέχοντες θα έχουν ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν με εκπαιδευτικά παιχνίδια και μέσα από μια δημιουργική διαδικασία θα ψυχαγωγηθούν αλλά και θα γνωρίσουν τα ήθη και τις παραδόσεις της περιοχής την περίοδο της Αποκριάς. Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

– Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας

– Αποκριάτικα παιχνίδια

– Αποκριάτικο θέατρο δρόμου

– Αποκριάτικες πινιάτες με καραμέλες και μπισκοτάκια

– Αποκριάτικο Μασκέ Πάρτι με ομαδικά παιχνίδια:Μπόουλινγκ, Πυραμίδα, Λίμπο, Ψάρεμα, Καπέλωμα, Μπουγάδα φαντασμάτων, Παιχνίδι στόχων, Αράχνη στο σκοινί, Ιστός αράχνης, Μουσικά αγάλματα, Διαγωνισμό χορού.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής κορυφώνονται με την Καρναβαλική Παρέλαση (τέταρτη εκδήλωση) που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη μας. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το φετινό καρναβάλι, με βάση την παράδοση και την επικαιρότητα, να είναι πιο εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό και να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες και για όλη την οικογένεια. Στην παρέλαση συμμετέχουν σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, σχολεία και φυσικά κάτοικοι του Δήμου μας και όχι μόνο, με κύριο θέμα:«μύθια, αλήθεια, παραμύθια». Στις καλύτερες συμμετοχές θα απονεμηθούν αναμνηστικά έπαθλα και βραβεία. Η παρέλαση των πληρωμάτων γίνεται δια μέσου της οδού Λαρίσης με ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα, με εκκίνηση το χώρο του Πολιτιστικού Πάρκου (κτίριο ΚΑΠΗ) και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου.

Θα ακολουθήσει βράβευση της νικήτριας ομάδας του «2ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Χαλβαδοκουτιού» και βραβεύσεις των πληρωμάτων των καρναβαλιστών ως εξής: α) καλύτερου θέματος-ιδέας β) καλύτερης παρουσίας–εμφάνισης γ) πολυπληθέστερης ομάδας .

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το κάψιμο του καρνάβαλου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι και χορός για όλους με την ορχήστρα του Αλέξανδρου Ζάντζα.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 10 Μαρτίου φορώντας την καλύτερη μας διάθεση, να γελάσουμε, να χορέψουμε και να ζήσουμε το πιο ξέφρενο Φαρσαλινό Καρναβάλι…!!!

Οι τριήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας (πέμπτη εκδήλωση), όπου από τις 11 το πρωί υποδεχόμαστε τη Σαρακοστή και γιορτάζουμε τα κούλουμα με φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και χορό, στις παρακάτω περιοχές εκδηλώσεων:

 Φάρσαλα-Πάρκο Πολιτιστικού Κέντρου

 Υπέρεια- θέση «Χτούρι»

 Ναρθάκιο-θέση «Πλατάνα»