Από την Aντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Αυτές τις μέρες του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται έξι χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα και ένας χρόνος χωρίς τον Ζακ Κωστόπουλο / Zackie

Από την μια έχουμε τον αντιφασίστα ράπερ εργάτη στο Πέραμα που δολοφονήθηκε από το φασιστικό παρακράτος της Χρυσής Αυγής υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας.

Από την άλλη, τον ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων που δολοφονήθηκε άγρια από ακροδεξιούς, νοικοκυραίους και αστυνομικούς.

Ο φασισμός, ο μικροαστισμός και η πατριαρχία είναι  διαφορετικές ιδεολογίες, που όμως συνδυάζονται και αλληλοεπικαλύπτονται. Το βασικοτέρο όμως, συνιστούν απειλή για την καθεμία και το καθένα μας που μπορεί να φτάσει μέχρι τη δολοφονία.

Στα πλαίσια του 16ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ επιλέγουμε να αφιερώσουμε την φετινή προφεστιβαλική μας εκδήλωση, στη μνήμη του Παύλου και του Ζακ / Zackie κρατώντας σφιχτά το νήμα των αντιστάσεων και των αγώνων  απέναντι στο φασισμό και την πατριαρχία, απέναντι στην «κανονικότητα» που μας επιβάλλουν οι κυρίαρχοι στοιβάζοντας μας στιςαόρατες φυλακές της καθημερινότητας.

Την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 20.30 στον πεζόδρομο Βενιζέλου, στο αρχαίο θέατρο Λάρισας διοργανώνουμε συναυλία hiphopμε τους Ακραία Αντίδραση, Ζαφίνα και Dysphoria

Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου στις 19.30."