Πραγματοποιήθηκαν στις 23 Μαΐου 2019 τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης «Ο κήπος της γνώσης», του 1ουΔημ. Σχολείου Γιάννουλης.

Πριν από τα εγκαίνια προηγήθηκε θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Δ2 τάξης  που είχε βασιστεί στο βιβλίο: «Το δέντρο που σκόρπιζε ευτυχία», το οποίο δημιουργήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά, από τους ίδιους τους μαθητές και τους δασκάλους τους, Μιρέλλα Καραδόντου και Βασίλη Καραβίδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας κ. Αναστάσιος Δαραράς, εκ μέρους του Δήμου Λάρισας ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Μπατζανούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Μαμάκος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιάννουλης κ. Φατούρας Κων/νος,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κων/νος Κούμας κ. Παπαποστόλου Δημήτριος, η υπεύθυνη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Ν. Λάρισας κ. Χατζημίχου Κων/να, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κ. Γκονέλας Δημήτρης, ο Πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ κ. Αργύρης Γιουρούκης, το μέλος του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ κ. Γκουτζέλας Αθανάσιος και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης και στις ενέργειες δημιουργίας της βιβλιοθήκης αναφέρθηκε η εκπαιδευτικός κ. Μιρέλλα Καραδόντου, η οποία ευχαρίστησε αυτούς που συνέβαλαν στη δημιουργία της.

Ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Βασίλης Καραβίδας μίλησε για την αξία των βιβλιοθηκών και τη φιλαναγνωσία τονίζοντας πως «τα βιβλία μιας βιβλιοθήκηςαποκτούν πνοή ζωής όταν αλλάζουν χέρια, δραπετεύουν από τα ράφια, παλιώνουν χρήσιμα οι σελίδες τους, κυοφορώντας γνώσεις κι απόλαυση. Τα βιβλία δεν έχουν σπίτι δικό τους και κατοικία. Οι βιβλιοθήκες είναι μονάχα η στάση που κάνουν για να ξεκουραστούν στο ταξίδι της επίγειας ζωής τους.»