Με συμμετοχή πλήθους μαθητών του Ελευθέρου Εργαστηρίου εγκαινιάστηκε η καθιερωμένη ετήσια έκθεση «Το ταξίδι των χρωμάτων» την περασμένη Πέμπτη 18 Μαΐου, στο αίθριο του 1ου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με δημιουργίες ζωγραφικής και κεραμικής των παιδιών. Στα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε η απονομή των βεβαιώσεων σπουδών στους μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις βαθμίδες σπουδών του Ελεύθερου Εργαστηρίου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται περί τα 300 ατομικά έργα ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, παιδικές ζωγραφιές με χρώμα και διάφορες τεχνικές) και κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα).
Το Ελεύθερο Εργαστήρι λειτουργεί από το 1986, με σκοπό να οργανώνει κάθε δημιουργική προσπάθεια μικρών και μεγάλων που ασχολούνται με τις Καλές Τέχνες και όσων βρίσκουν ευχαρίστηση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Το Εργαστήρι, ως ζωντανό κομμάτι δημιουργίας και έκφρασης, συστηματικά συνδράμει στον πολιτισμό της πόλης μέσα από την εκπαίδευση και τη διάδοση των εικαστικών τεχνών.

Το Ελεύθερο Εργαστήρι, πιστό στην παράδοσή του, οργανώνει εκθέσεις με σημείο αναφοράς την πρωτοτυπία, τεκμηριώνοντας τη θέση του που θέλει το κάθε παιδί εικαστικά ανεπανάληπτο. Ο επισκέπτης στέκεται εκστατικός μπροστά στην παιδική ευρηματικότητα. Η δροσερή ματιά των παιδιών και η –συχνά ανατρεπτική- τους ερμηνεία δίνει μέσα από τα έργα τους μαθήματα εικαστικής αμεσότητας και ειλικρίνειας. Είτε πλάθουν με το χρωστήρα τους, είτε με το κάρβουνο  ή τον πηλό, χτίζουν μια πραγματικότητα του ονείρου, έναν κόσμο διόλου ζοφερό, προτιμότερο, ίσως, από τον αληθινό. Και, ίσως, αυτό  ν’ αποτελεί το καταφύγιο των παιδιών αλλά, γιατί όχι, και των μεγάλων.
Οι καθηγητές του Ελεύθερου Εργαστηρίου, απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών, οι περισσότεροι με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία των εικαστικών είναι αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών του για έκφραση μέσα από την καλλιτεχνική εμπειρία. Συμμετέχουν: Αναστασοπούλου Ελένη, Βάνης Νίκος, Γιαλαμά Νατάσα, Γκουντουβά Μαριάννα, Ζηπέλα Ζωή, Καλαμάρας Γιώργος, Καψάλη Αντιγόνη, Λάσκαρης Χρήστος, Μπέης Γιάννης, Φαλιάγκας Θανάσης.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.