Με την παρουσία πολλών φίλων και γνωστών της Ελληνικής Κοινότητας της Μόσχας, του Λαρισαίου εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas), εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Φως Ελλήνων" στην γκαλερί Albatross, την περασμένη Πέμπτη 24 Μαΐου 2018.
Η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού κα Γιαννίτση Δώρα,  παρουσίασε τον Έλληνα εικαστικό στο φιλότεχνο κοινό της πόλης και τον βράβευσε με το βραβείο τιμής ένεκεν για το έργο του. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι το Κέντρο αποτελεί έναν κοινωνικό οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενισχύει και αναπτύσσει με την ενέργεια αυτή την Ελληνορωσική σύμπραξη στοχεύοντας το πολιτιστικό προϊόν, να γίνει αρωγός μιας ακόμη πνευματικής σύνδεσης των δύο λαών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης εμπλουτίσθηκαν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Χoρωδία του ΚΕΠ (επικεφαλής, καλλιτεχνική διευθύντρια η εν Μόσχα αποσπασμένη εκπαιδευτικός Ινέσσα Εφραιμίδου) και με cocktail με την ευγενική προσφορά του εστιατορίου ελληνικής κουζίνας ΠΟΡΤΟ-ΜΥΚΟΝΟΣ.
Ο καλλιτέχνης παρουσιάσε την νέα του δουλεία με τίτλο ΄΄Φως Ελλήνων ΄΄ αποτελούμενη από έργα ζωγραφικής  φιλοτεχνούμενα την τελευταία διετία.  Έργα που αποπνέουν μια εσωτερική αναζήτηση ενός ελληνικού στοιχείου και εξωτερικεύουν εξπρεσιονιστικά στοιχεία σε κάθε περίπτωση. Ο συνδυασμός των φωτεινών χρωμάτων με το στοιχείο ως ύλη, αποδεικνύει περίτεχνα τον χαρακτήρα του τίτλου της έκθεσης. 
Ο Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Λάρισα.

Είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών του τμήματος ζωγραφικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση πολιτισμικών μονάδων. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα , Ισπανία , Ουγγαρία, Ιταλία, Αμερική και Βέλγιο. Επίσης, έργα του βρίσκουμε σε πολλούς δημόσιους χώρους όπως στη ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, ΕΛΚΕΠΑ Καβάλας, Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου, στον Δήμο Καβάλας ,πολιτιστικούς Συλλόγους, Ακαδημία Τεχνών (Βέλγιο), Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Γ.Ι Κατσίγρα, Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων και Ιερές Μονές του Αγίου Όρους. Έχει εικονογραφήσει εξώφυλλα βιβλίων και έχει τιμηθεί από πολλούς συλλόγους. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων.