Η περίπτωση του Λαρισαίου εμπόρου, δανειολήπτη δανείου σε ελβετικό νόμισμα, που προσφάτως στο πάρα πέντε γλίτωσε τον εκπλειστηριασμό του καταστήματός του, χάρη στην παρέμβαση των συλλογικών οργανώσεων, αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα που βιώνουν νοικοκυριά που δανείστηκαν, πριν τα χρόνια της κρίσης, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες στέγασης...Ο συγκεκριμένος πολίτης είναι ένας από τους χιλιάδες που έσπευσαν να λάβουν δάνειο σε ένα νόμισμα σταθερό πράγματι  για δεκαετίες, απολαμβάνοντας για κάποια χρόνια χαμηλό επιτόκιο και χαμηλή δόση εξόφλησης. Σήμερα εκατοντάδες Λαρισαίοι και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, υπολογίζονται στις 70.000, είναι "όμηροι" των τραπεζών, κινδυνεύοντας να χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Οι δεσμεύσεις για πολιτική λύση που θα τους απαλλάσσει από ένα απίστευτο βάρος δεν τηρήθηκαν, ενώ οι τράπεζες δεν φαίνονται διατεθειμένες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, παρά το γεγονός ότι οι δικαστές δικαιώνουν δανειολήπτες.
Τα περισσότερα από τα δάνεια αυτά έχουν «κοκκινήσει», αφού οι δανειολήπτες δεν πληρώνουν περιμένοντας ακόμη τη ρύθμιση, ενώ οι ρυθμίσεις που προτείνονται από τις τράπεζες δεν τους ικανοποιούν.
Ελευθερία