Από την Ανώτερη Σχολή Χορού  Δήμου Λαρισαίων κοινοποιείται ότι  οι  εγγραφές για τους πρωτοετείς  σπουδαστές θα διενεργηθούν έως και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Λόγω της αναστολής των μαθημάτων σύμφωνα με τα έκτακτα προστατευτικά μέτρα της πολιτείας για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου μέχρι νεωτέρας.

Η Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων, εκπαιδευτικό ίδρυμα  υπό την εποπτεία του  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ιδρύθηκε το 1997  συμβάλλοντας στην αποκέντρωση της  αναγνωρισμένης επαγγελματικής χορευτικής παιδείας και στην άνθηση της  καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η φοίτηση είναι τριετής και υποχρεωτική και οι απόφοιτοι λαμβάνουν Δίπλωμα Καθηγητή/Καθηγήτριας Χορού ή Πτυχίο Χορευτή/Χορεύτριας.

Η Ανώτερη Σχολή Χορού λειτουργεί σύμφωνα με το Ν. 1158/81 «Περί Οργανώσεως και Διοικήσεως Σχολών Ανωτέρας Καλλιτεχνικής Εκπαιδεύσεως » και το Π.Δ. 372/83 «Κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας Ανωτέρων Σχολών Χορού» όπου καθορίζεται το πρόγραμμα σπουδών και  το οποίο περιλαμβάνει:

•    ΚΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Κλασικός Χορός, Σύγχρονος Χορός, Ρυθμική, Θεωρία και ανάλυση τεχνικής Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού, Διδασκαλία.

•    ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Μουσική, Εφαρμοσμένη Ανατομία και Μυολογία, Ιστορικοί και Θεατρικοί Χοροί, Ρεπερτόριο Κλασικό και Σύγχρονο, Ελληνικοί Χοροί, Ιστορία Χορού, Αυτοσχεδιασμός  και Στοιχεία Χορογραφίας, Παιδαγωγική Ψυχολογία.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:
-    Κλασικό χορό και συναφή μαθήματα: Δημήτρης Κυανίδης, Ρίτσα Ζαχαρία, Κατερίνα Μπούτου.
-    Σύγχρονο χορό και συναφή μαθήματα: Τίνα Νασίκα, Δανάη Χριστακάκου
-    Ρυθμική: Καμίλ Τομανόβα
-    Ιστορικούς και Θεατρικούς Χορούς: Δημήτρης Κυανίδης
-    Ιστορία χορού: Βίκυ Μπασιάκου, Ρίτσα Ζαχαρία
-    Ελληνικούς Χορούς, Ανατομία: Δέσποινα Τσιρούλη
-    Μουσική: Αποστόλης Γιάγκος
-    Παιδαγωγική Ψυχολογία: Βίκυ Μπασιάκου

Τηλέφωνο επικονωνίας:2410256464
Διεύθυνση: Γεωργιάδου 53, Μύλος του Παππά
e-mail: balletsc@otenet.gr

Δημιουργικό αφίσας: Γιώργος Παλάντζας