Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Εφτακόσια άτομα (αριθμός 700) έχουν κληθεί και έχουν αρχίσει να απολογούνται στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Λάρισας για συμμετοχή στα κυκλώματα του παράνομου στοιχηματισμού που εξαρθρώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στη Λάρισα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr, οι απολογίες ξεκίνησαν στις 22 Αυγούστου 2016 και αφορούν όλους εκείνους που τα ονόματά τους είχαν εντοπιστεί να παίζουν στοίχημα στα αρχεία των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν . 

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουλίου 2016 είχαν συλληφθεί στη Λάρισα τρεις άνδρες, ηλικίας από 28 έως 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της παραβίασης της νομοθεσίας περί παιγνίων και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Όταν το κουβάρι ξετυλίχτηκε αποκαλύφθηκε ότι η πελατεία των παραπάνω ανέρχονταν σε εκατοντάδες άτομα, καθώς οι αποδόσεις στα πονταρίσματα ήταν ιδιαίτερα δελεαστικές σε σύγκριση με εκείνες του ΟΠΑΠ και άλλων εταιρειών στοιχημάτων.

Οι παίκτες, που εντοπίστηκαν στο κύκλωμα της Λάρισας, έπαιζαν ταυτόχρονα με τον ίδιο κωδικό που τους έδινε η εταιρεία τόσο με τη μητρική (Goalbet), όσο με την υποάδεια (10starbet) και με την παράνομη (On55.net).

(*)

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομική έρευνα, η παράνομη ομάδα είχε ξεκινήσει την δράση της από τον Νοέμβριο του 2014. Από τις αρχές του 2016 η επωνυμία της προαναφερόμενης ιστοσελίδας είχε μετονομαστεί, χωρίς να τροποποιηθούν ο τρόπος λειτουργίας, οι σχέσεις των διαχειριστών με τους παίκτες και οι κωδικοί πρόσβασης. Επιπλέον στην «πλατφόρμα» της εμφανιζόταν ότι λειτουργεί νόμιμα στη χώρα μας, με άδεια εταιρείας της οποίας ο τίτλος προσομοιάζει με εκείνον εταιρείας που λειτουργεί σε χώρα του εξωτερικού, προφανώς για παραπλανητικούς λόγους.

Την ίδια χρονική περίοδο παρόμοιο κύκλωμα, μικρότερου πάντως βεληνεκούς, είχε εξαρθρωθεί και στην Κατερίνη.

Κώστας Τόλης

(*) Σχετικά με αναφορά που υπήρχε αρχικά στο ρεπορτάζ για ενδεχόμενη εμπλοκή του ονόματος του Λαρισαίου διεθνούς ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα, ο ίδιος ο κ. Μόρας μας διευκρίνισε ότι προσωπικά δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα. Ο ίδιος ούτε είχε ούτε έχει πρακτορείο στο όνομά του κάτι που άλλωστε απαγορεύεται για εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Το πρακτορείο Προ-Πο, με το υπόγειο, το οποίο ενεπλάκη στην υπόθεση είναι άλλο και δεν έχει σχέση με τον ίδιο και την οικογένειά του. Το πρακτορείο που ανήκε στον αδερφό του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, δεν είχε καμιά εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Ο σχετικός θόρυβος προήλθε από πελάτη του ΟΠΑΠ, που έπαιζε στο πρακτορείο, το όνομα του οποίου εντοπίστηκε και στο παράνομο κύκλωμα. χωρίς κάτι περισσότερο. (Κ.Τ.)