«Νιώθω πολλές φορές ότι μεταξύ Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σκόπιμα διεξάγονται …κοκορομαχίες, οι οποίες παραπέμπουν σε ένα παρελθόν, που όλοι θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη. Κανένας δεν έχει «άμωμα» χέρια! Αλλά τώρα, πρέπει να αποφασίσουμε να σοβαρευτούμε.

Κι αφού το αποφασίσουμε,  θα μπορέσουμε να πάρουμε και υπεύθυνη  θέση απέναντι στα σοβαρά θέματα»,  είπε στο OPEN TV και στην  Ενημερωτική εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7:00» με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, απαντώντας στο  ερώτημα για τους οξείς διαξιφισμούς μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ημέρες με αφορμή ζητήματα ηθικής.

Η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε επίσης ότι απαιτείται πολιτική μεγαλοψυχία, για να αναγνωρίσει κανείς πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε τον κορωνοϊό στην υγειονομική διάστασή του με επιτυχία, από την στιγμή που η Ελλάδα δέχθηκε μικρό πλήγμα, σε σχέση με άλλες χώρες, συμπληρώνοντας ωστόσο πως:

«Η κυβέρνηση έκανε απλή διαχείριση της κατάστασης. Και αυτό δεν επαρκεί στην μετά-covid εποχή. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία πλέον τίθενται επιτακτικά. Διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν το εγχώριο εισόδημα από τον τουρισμό «πέφτει» κατά 60%, με συνεπακόλουθη τεράστια μείωση εσόδων. Αλλά και σε Αυτοδιοικητικό επίπεδο, που είναι και ο τομέας μου στο Κίνημα Αλλαγής,

150 τουλάχιστον από τους 332 Δήμους, έχουν ανάψει ‘’κόκκινο λαμπάκι’’. Ο Πρωθυπουργός λοιπόν και η κυβέρνησή του θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα ‘’express”, προκειμένου το 1ο τρίμηνο του 2021, που όλα δείχνουν ότι θα είναι το τρίμηνο της ‘’συμφοράς’’, να δημιουργήσουν πυλώνες στήριξης τέτοιους για τη χώρα, ώστε να μην καταρρεύσουμε».

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα σχετικά με την υπόθεση Παπαδημούλη και τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιμετώπισε,   η βουλευτής Λάρισας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Το περίφημο ‘’ηθικό πλεονέκτημα’’ είναι ένα καλαμπούρι, που πρέπει να τελειώσει δια παντός. Το είδαμε, το ζήσαμε, το νιώσαμε,  φτάνει! Δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε κανέναν πια! Κάθε ίχνος ‘’ηθικού πλεονεκτήματος’’ έχει χαθεί. Και δεν χρειάζεται να στοχοποιείται ο κ. Παπαδημούλης για τα πολλά του σπίτια, αν και ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να βρει κάτι να πει και για αυτήν την υπόθεση, στο ηθικό της κομμάτι, πέραν του ότι «αυτό είναι πρόβλημα» .

Έχουμε μπροστά μας αμιγώς πολιτικά θέματα, όπως το παραδικαστικό σκάνδαλο - που στήθηκε πάνω στο εξίσου υπαρκτό σκάνδαλο της NOVARTIS -στην προανακριτική επιτροπή του οποίου συμμετέχω.

Τα μάτια μας και τα αυτιά μας, κυριολεκτικά, πόνεσαν, με τα όσα είδαμε και ακούσαμε από τους ίδιους τους δικαστές, οι οποίοι κατέθεσαν σημεία και τέρατα για τον τρόπο που μεθοδεύθηκαν καταστάσεις, για να σπιλωθούν και κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα... Αλλά και για το ζήτημα της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας των 10.199 ακινήτων για 99 χρόνια στο Υπερταμείο – δημιούργημα ΣΥΡΙΖΑ, με νόμο ΣΥΡΙΖΑ – πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά και καθαρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πει τίποτε, δεν θα  απολογηθεί σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποφάνθηκε ότι παρανόμως τα δημόσια ακίνητα δεσμεύτηκαν  και υποθηκεύτηκαν; Βοά η ελληνική κοινωνία. Περιμένει εξηγήσεις, αλλά και μια πολιτική συγγνώμη, την οποία όχι μόνο δεν εισπράττει, αλλά αντίθετα, όποιος τολμήσει δημόσια και ασχοληθεί με το θέμα, κακοποιείται πολιτικά » κατέληξε η Λαρισαία βουλευτής.