Εορταστική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Σεβασμιότατο κκ. Ιερώνυμο, πραγματοποίησε σήμερα η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ν.Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον ίδιο προσωπικά και στην τοπική μας εκκλησία και να να ανταλλάξουν ευχές από κοντά, για τις Άγιες ημέρες που διανύουμε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ακολούθησε, η οποία διεξήχθη σε ένα θερμό και ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, έγινε μια γόνιμη συζήτηση για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία , το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας καθώς και την τρέχουσα επικαιρότητα , όπως είναι η ανησυχητική και συνεχιζόμενη έξαρση της πανδημίας μέσω των μεταλλάξεων αυτής, η οικονομική δυσχέρεια αλλά και η πορεία των εμβολιασμών στο νομό της Λάρισας .

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η κα Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα και ταυτόχρονα είμαι συγκινημένη κάθε φορά που επισκέπτομαι τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερώνυμο. Ο Σεβασμιότατος αποτελεί θρησκευτικό πυλώνα για το νομό μας και ως βαθύτατα θρησκευόμενος με την ευρύτερη και ανθρωπιστική έννοια, ως φωτεινό και φιλελεύθερο πνεύμα, στηρίζει έμπρακτα το ποίμνιό του.

Ο ίδιος, αφουγκραζόμενος πάντα τις ανησυχίες των καιρών, απέδειξε πριν λίγο καιρό, για άλλη μια φορά, την ευαισθησία του και πως νοιάζεται για τον συνάνθρωπο και την επιδημιολογική κατάσταση του τόπου. Με αυτή την απόφασή του, έγινε  το ζωντανό παράδειγμα μιας Εκκλησίας που κηρύττει και κάνει πράξη την Αγάπη, που προσπαθεί να θεραπεύσει τον κόσμο από τον φόβο και στέκεται πέρα και πάνω από διενέξεις και διχασμούς. 

Ενημερώθηκα σήμερα από τον Σεβασμιότατο, για το μεγάλο επίσης  έργο της τοπικής εκκλησίας μας, στο πεδίο της φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης. Εκατοντάδες οικογένειες έτυχαν της περίθαλψης και της «υιοθεσίας» τους  από την μητρόπολη, η οποία καθημερινά φροντίζει για το φαγητό, την ένδυση κα υπόδηση των μεγάλων και μικρών μελών των οικογενειών,  που σφυροκοπούνται από την ανεργία και την φτώχεια. 

 Στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας, αναγνώρισα και πάλι τον γνήσιο λόγο της Αγάπης και της Διδασκαλίας του Χριστού μας,  που αυτές τις ημέρες γιορτάζουμε την  Γέννησή του.

Εύχομαι στον Σεβασμιότατο κκ.Ιερώνυμο και δια του προσώπου του, σε όλους τους κληρικούς της τοπικής μας εκκλησίας, Ευλογημένα και Υγιή Χριστούγεννα, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους, στο οποίο θα είμαι πάντα εδώ  και πάντα δίπλα τους, με μεγάλη προθυμία, τιμή και χαρά , συνοδοιπόρος και συμπαραστάτρια,  σε κάθε  δράση και πρωτοβουλία τους».