Προκλητική, θεωρεί την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, σε ερώτησή της σχετικά με την απομάκρυνση του αμιάντου από το 303 ΠΕΒ Λάρισας, τονίζοντας τα εξής:

"Απογοητευτική, αλλά και προκλητική, είναι η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου στο αίτημα που υπέβαλλα μέσω ερώτησής μου, για την άμεση απομάκρυνση όλων των αμιαντοσκεπών του 303ου Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσεως (ΠΕΒ), που εδρεύει στη Λάρισα και στις εγκαταστάσεις του οποίου εξακολουθούν να υπάρχουν σκεπές αμιάντου σε 10 κτίρια, συνολικής στεγασμένης επιφάνειας 10.120 m2 (!).

Η απάντηση του κ. ΥΠΕΘΑ είναι προκλητική, γιατί στα όντως πραγματοποιούμενα έργα απομάκρυνσης, διαχείρισης και αντικατάστασης προϊόντων αμιάντου από πληθώρα μονάδων και σχηματισμών του Στρατού Ξηράς (1η Στρατιά, ΑΣΔΕΝ, Δ΄ ΣΣ) απουσιάζει πλήρως η ΑΣΔΥΣ, στην οποία υπάγεται το 303 ΠΕΒ Λάρισας.

Η απάντηση του κ. ΥΠΕΘΑ είναι προκλητική, γιατί κάτω από τις αμιαντοσκεπές του 303ου ΠΕΒ Λάρισας δεν βρίσκονται απλώς βοηθητικοί χώροι (αποθήκες, υπόστεγα στάθμευσης οχημάτων κ.λπ.) αλλά παραγωγικά συνεργεία, στα οποία εργάζονται καθημερινά περί τα 300 (!) άτομα, Πολιτικό και Στρατιωτικό Προσωπικό, όπως και μαθητευόμενοι σχολών ΟΑΕΔ και ΕΠΑΛ.    

Η απάντηση του κ. ΥΠΕΘΑ είναι προκλητική,  γιατί όπως και αλλού, έτσι και στην περίπτωση του 303ου ΠΕΒ Λάρισας διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, από την στιγμή που το προαναφερθέν προσωπικό εργάζεται καθημερινά κάτω από το απαγορευμένο και καρκινογόνο υλικό, το οποίο λόγω της παλαιότητάς του εμφανίζει φθορές (θρυμματισμό – ξεφλούδισμα) με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται ίνες αμιάντου, οι οποίες εισπνέονται από το προσωπικό των συνεργείων.

Η απάντηση του κ. ΥΠΕΘΑ είναι προκλητική, γιατί αποτελεί μνημείο ασάφειας και «τιποτολογίας» αφού κατά λέξη απαντά: «Αναφορικά με το 303 ΠΕΒ, η αντικατάσταση των προϊόντων αμιάντου με αβλαβή υλικά στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου περιλαμβάνεται στην υφιστάμενη ως άνω μελέτη δημοπράτησης του Γενικού Επιτελείου Στρατού, προϋπολογισμού 6.929.789€ που αφορά στις οργανικές Μονάδες της ΑΣΔΥΣ, η οποία όμως ΘΑ  υλοποιηθεί ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ εξασφάλισης  ανάλογης χρηματοδότησης ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ και ΕΦΟΣΟΝ υπάρξει ανάλογο πρόγραμμα»…

Η απάντηση του κ. ΥΠΕΘΑ είναι προκλητική, γιατί όχι μόνο δεν αρμόζει στο προσωπικό και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζονται στο 303ο ΠΕΒ Λάρισας, αλλά γιατί αφενός απουσιάζει η  ευαισθησία σε ένα ζήτημα που δεν επιδέχεται αναβολή, καθώς το υλικό είναι καρκινογόνο και επικίνδυνο, αφετέρου δε, δείχνει ότι πολλοί συμπολίτες μας, στο χώρο εργασίας τους, παίζουν τη ζωή τους «κορώνα- γράμματα»,  με ξεκάθαρη ευθύνη της Πολιτείας".