Συνάντηση με καθηγητές- εκπροσώπους της  Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών  του νομού Λάρισας  πραγματοποίησε η Βουλευτής του Κινήματος  Αλλαγής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για  θέματα που απασχολούν και ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, ενόψει της συζήτησης του νέου νομοσχεδίου, του υπουργείου παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν με λεπτομέρεια στις θέσεις τους και ανέπτυξαν τις προτάσεις τους, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό χαρακτήρα, δεν διαπνέεται από όραμα ανθρωπιστικής παιδείας και δεν είναι τίποτα άλλο, από συρραφή παλαιότερων νομοθεσιών.

Μάλιστα, όλα αυτά γίνονται, χωρίς «ίχνος» διάθεσης ουσιαστικού διαλόγου με τους λειτουργούς της Εκπαίδευσης, γεγονός που προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση (ETUCE ) .

Παράλληλα, τονίστηκε από τους εκπαιδευτικούς η αναφορά στην εισαγωγή ήπιων δεξιοτήτων –που όμως δεν αποσαφηνίζεται- και η υιοθέτηση ενός ξενόφερτου θεσμού, του εκπαιδευτικού εμπιστοσύνης, επίσης με ασαφές πλαίσιο και αρμοδιότητες.

Επιπλέον, επανέρχεται ο χαρακτηρισμός της διαγωγής με όρους τιμωρητικούς και αντιπαιδαγωγικούς, ενώ η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, λειτουργεί ως ένα ιδιότυπο κόσκινο για  «διαλογή» των αδυνάτων, με αποτέλεσμα τη σταδιακή απόσυρση του κράτους από «περιττές» υποχρεώσεις και μεταφορά εξόδων στην οικογένεια.

Όπως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές ,οι ρυθμίσεις του επικείμενου πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, οδηγούν τη δημόσια Παιδεία σε συρρίκνωση και βαθύ συντηρητισμό.

Στη συνάντηση με τη Λαρισαία Βουλευτή παρευρέθησαν οι εκπαιδευτικοί Βίκυ Τασιοπούλου (γραμματέας της Π.Ε.Κ), Σταυρούλα Μπιζίδου, Θεόδωρος Νταφούλης και ο Αργύρης Γιουρούκης (πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ).