«Θεωρώ πως η κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις τάξεις του Σύριζα, είναι αυτή που τον σπρώχνει σε ακραίες εκφράσεις περί ‘’χούντας’’ σε ότι αφορά το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις» τόνισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στην εκπομπή της ΕΡΤ «...Από τις Έξι», με την Ηρώ Ράντου και το Γιάννη Πιτταρά, συμπληρώνοντας βέβαια πως ούτε η κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που υπάρχουν στη νομοθετική της πρόταση και με την οποία το Κίνημα διαφωνεί.

Και αυτό σύμφωνα με την Ευαγγελία Λιακούλη διότι η ρύθμιση η οποία φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ έχει «πολύ σοβαρά προβλήματα αντισυνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων, ζητήματα ερμηνείας διατάξεων που αφορούν την ‘’αυθόρμητη διαδήλωση’’, η οποία εντελώς αντιφατικά απαιτείται να πάρει άδεια από την …αστυνομία, αλλά και ζητήματα αδειοδότησης, διότι η απόφαση δεν θα προέρχεται από μια εγγυημένη αρχή, όπως π.χ. θα ήταν ένας δικαστικός λειτουργός».

«Θεσμικές εγγυήσεις, είναι η λέξη κλειδί για την επιτυχία του νομοθετήματος, όπως ακριβώς προέβλεπε η πρόταση του κ.Καμίνη και των λοιπών Συνταγματολόγων και έγκριτων νομικών, οι οποίες δυστυχώς δεν υπάρχουν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής Λάρισας.

Αλλά και σε σχετική διατύπωση του εκπροσώπου της ΝΔ, η Ευαγγελία Λιακούλη ξεκαθάρισε πως:«δεν μπορεί να πέφτει στο τραπέζι ο όρος ‘’εγωπαθής διαδήλωση’’ και να συγκατανεύω, ούτε θα επιθυμούσα να ερμηνεύει ο αγαπητός συνάδελφος την γνώμη μου ως υποτιθέμενα ‘’αλτρουιστική’’ γιατί έτσι βολεύει το αφήγημα της κυβέρνησης, το οποίο στοχεύει σε έναν ιδιότυπο κοινωνικό αυτοματισμό».

Γιατί όπως τόνισε η Λαρισαία βουλευτής «το μείζον ζήτημα που δεν προβλέπεται και δεν σταθμίζεται ισομερώς κι ισοβαρώς από τη νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης, είναι η εκατέρωθεν διαφύλαξη του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, όπως βέβαια και των δικαιωμάτων των επαγγελματιών και των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, ένα ζήτημα που απαιτεί λεπτή ισορροπία και διάκριση».

Σε σχέση με το άλλο μεγάλο ζήτημα των ημερών, αυτό των «εγκαινίων» των έργων στο Ελληνικό από την Κυβέρνηση, η Λαρισαία βουλευτής τόνισε, πως το ζητούμενο είναι να διαχειριστούμε με επιτυχία την τεράστια κρίση, η οποία είναι προ των πυλών κι όχι να αναλωθούμε σε φιέστες lifestyleκαι glamour.

«Αυτήν τη στιγμή η ΕΛΣΤΑΤ με τα επίσημα στοιχεία της λέει ότι 3.200.000 σε ενάμιση μήνα από τώρα, στην αρχή του φθινοπώρου, θα βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Από την άλλη πλευρά η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε σαν ‘’μαύρο πέπλο’’ να καλύψει όλα τα προ της 10ης Μαρτίου δεδομένα, όπως τα προβλήματα με τους πρόσφυγες στα νησιά και την Τουρκία.

Μέσα στην πανδημία είχαμε τις κατά παρέκκλιση διατάξεις, διορισμούς, το ‘’Βατερλώ’’ του κ. Βούτση με τα ΚΕΚ και τις ψευδεπίγραφες επιμορφώσεις επιστημόνων κ.ο.κ.. Όλα αυτά τα κυβερνητικά ολισθήματα καταγράφονται στη συλλογική μνήμη. Έτσι και ο ελληνικός λαός θυμάται ποιος έχει κάνει πόλεμο ‘’χαρακωμάτων’’ στην υπόθεση του Ελληνικού, αλλά και του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Αλλά και σε σχέση με την κυβερνητική μεθαυριανή φιέστα στο Ελληνικό, όπου θα κάνουμε ‘’εγκαίνια κατεδάφισης’’, είναι βέβαιο, πως η επικοινωνιακή εκμετάλλευση δεν βοηθά και δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική κρίση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Μια κοινωνία που έχει απόλυτη ανάγκη στήριξης και δεν μπορεί να βλέπει την κυβέρνηση να ‘’πετάει τη μπάλα στην κερκίδα’’.

Έρχομαι από μια περιοχή του κάμπου. Με νοιάζει βέβαια και το κέντρο, αλλά με νοιάζει και η Θεσσαλία, με νοιάζει και η ύπαιθρος. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης αυτή τη στιγμή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για τον αγροτικό κόσμο. Βρισκόμαστε στο όριο, έχουν ‘’ανάψει κόκκινα λαμπάκια’’»,κατέληξε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη.