Με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το συμβολικό ζήτημα της επέκτασης του μέτρου χορήγησης δώρου Πάσχα και ειδικού επιδόματος και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.  

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα τόσο ο Πρωθυπουργός (19 Μαρτίου 2020), όσο και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών την αμέσως επόμενη ημέρα, ανταποκρινόμενοι σε προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, εξήγγειλαν την χορήγηση έξτρα δώρου Πάσχα σε ιατρικό, νοσηλευτικό και Πολιτική Προστασία, ως ελάχιστη αναγνώριση για την νυχθημερόν εργασία που παρέχουν, προκειμένου «να κρατήσουν όλους μας υγιείς», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Εύλογος προβληματισμός ωστόσο δημιουργήθηκε από το ερώτημα αν το εξαγγελθέν μέτρο αφορά και επεκτείνεται και στο Στρατιωτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και αντίστοιχο πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαχωριστεί από το αντίστοιχο προσωπικό του ευρύτερου δημοσίου, από τη στιγμή που όλοι μαζί δίνουν και έναν καθημερινό και διαρκή αγώνα, ενάντια στη νόσο που μαστίζει την χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε αυτό το πλαίσιο η Λαρισαία βουλευτής ζητά το παραπάνω μέτρο να επεκταθεί όλο το Στρατιωτικό, πολιτικό,  ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, ΚΙΧΝΕ  και Ιατρείων μονάδων σχηματισμών και πλοίων.