Το βασιλικό κτήμα στο Πολυδένδρι επισκέφθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού δ. Αγιάς, Νίκο Ντάγκα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα παράλια του νομού, προκειμένου να συναντηθεί με κατοίκους, συλλογικότητες, και θεσμικούς φορείς, και να ενημερωθεί για τα πολλαπλών επιπέδων, τρέχοντα ζητήματα της περιοχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε σχέση με το βασιλικό κτήμα στο Πολυδένδρι, και βάσει τότε δημοσιευμάτων του αθηναϊκού κυρίως τύπου, που στηρίχθηκαν σε επίσημες ενημερώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, η Λαρισαία βουλευτής είχε παρέμβει, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθεί από την αρμόδια Υπουργό, κ. Μενδώνη, για την πορεία του «σχεδίου ανάπλασης» του κτήματος, από ποιους εκπονείται,
ποιοι αποτελούν την αρμόδια επιτροπή, ποιος εποπτεύει τις εργασίες και που αυτές στοχεύουν.

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως λίγες εβδομάδες αργότερα, η διαδικαστική απάντηση της κ. Μενδώνη στην ερώτηση της βουλευτή  αφενός «έβαλε φρένο» στα σενάρια περί «ταυτόχρονης διπλής ανάπλασης» βασιλικών κτημάτων Τατοΐου-Πολυδενδρίου,  παρότι λίγο καιρό νωρίτερα με δελτία τύπου διαδίδονταν πως το διπλό project, αποτελούσε «προσωπικό στοίχημα» ακόμη και του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού, «αφού πρόκειται για ένα φιλόδοξο και μεγάλο αναπτυξιακό έργο, με σημαντικό συμβολισμό και τρεις στοχευμένους πυλώνες ανάπτυξης: μουσείο, φιλοξενία και αγροτουρισμό», αφετέρου όμως υποσχόταν αυτοψία μέσα σε δύο μήνες (Αύγουστος 2021) με κλιμάκιο του Υπουργείου για να αποφανθεί περί της αξιοποίησης 

Είναι γνωστό σε όλους ότι το Πολυδένδρι διαθέτει φυσικό πράσινο πλούτο έκτασης 33.600 στρεμμάτων, με μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορία, εκκλησίες και κτίσματα τα οποία χρειάζονται εκτεταμένες παρεμβάσεις, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η περιοχή έχει σπάνια πανίδα 

Κατά την επίσκεψή της, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε:

« Με τη συνοδεία του αντιδημάρχου Αγιάς Νίκου Ντάγκα περιηγηθήκαμε σε μεγάλο μέρος του δάσους Πολυδενδρίου. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένη με την ομορφιά που συνάντησα και τις εκπλήξεις που μου επιφύλαξε η περιοχή, στην οποία έχω βρεθεί πολλές φορές, αλλά ποτέ τίποτε δεν είναι ίδιο!

Μπορεί από πλευράς της αρμόδιας Υπουργού και της παρούσας κυβέρνησης να αποδείχθηκε ‘’άνθρακες ο θησαυρός’’ το ‘’μεγάλο’’ σχέδιο ανάπλασης στο πρώην βασιλικό κτήμα Πολυδενδρίου, ωστόσο και σε κάθε περίπτωση οι θεσμικοί φορείς του νομού οφείλουμε να πράξουμε το αυτονόητο και να πιέσουμε την κεντρική διοίκηση στην κατεύθυνση του αυτονόητου: της ουσιαστικής αξιοποίησης του πολύτιμου αυτού κτήματος που βρίσκεται στην περιοχή μας και μπορεί να αποτελέσει έναν πραγματικά σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών.

Το κτήμα θα πρέπει να μπορεί να καταστεί ασφαλές και επισκέψιμο, για κάθε λογής ενδιαφερόμενους, είτε αυτοί ενδιαφέρονται για το φυσικό κάλλος, είτε για τον φυσιολατρικό αθλητισμό και τις πεζοπορίες, είτε για τις δύο εκκλησίες, και ιδίως το Μοναστήρι της Παναγίας, που αποτελεί μια πολύ παλιά εκκλησία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης με τοιχογραφίες ανεκτίμητης αξίας, αλλά χρήζουν εκτεταμένης συντήρησης.

Μπορεί ο ετήσιος καθαρισμός των μονοπατιών από την πυκνή βλάστηση, προς το παρόν, να επαφίεται στον εθελοντισμό και στην τοπική κοινωνία, ωστόσο η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και εν προκειμένω τον κεντρικό συντονισμό της ανάπλασης, αξιοποιώντας – γιατί όχι – ακόμη και πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Προσωπικά δεσμεύομαι να πράξω ό,τι είναι εφικτό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, προκειμένου οι κυβερνητικές μέριμνες και οι ευθύνες να αναληφθούν, αφού καταρχάς εκκρεμεί ακόμη η ‘’επίσκεψη’’ της κ. Μενδώνη στο κτήμα. Ακόμη κι έτσι ωστόσο, χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν δόθηκε, και η ανάπλαση του βασιλικού κτήματος του Πολυδενδρίου είναι ένας αγώνας, που μόλις εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει και για τον οποίο σκοπεύουμε να δώσουμε πολλές μάχες ακόμη…».