Δήλωση για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας, πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα εξής: 

«…..Ο Γιάννης, η Μαρία, ο Κώστας, η Βασιλική, ο Γιώργος, η Όλγα και χιλιάδες ακόμη, φίλοι, συγγενείς μας, μέλη της στενής ή ευρύτερης οικογένειας, συμπολίτες, συνάνθρωποι, που πάσχουν από την ασθένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Είναι όλοι κάποιοι από εμάς. 

Κι αν εμείς σήμερα δεν είμαστε ανάμεσά τους, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα είμαστε αύριο. 

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, μια σύγχρονη ασθένεια, με ραγδαία εξάπλωση, που αφορά πολλούς, είναι μια ευκαιρία σκέψης και προβληματισμού για την ποιότητα ζωής που η σύγχρονη κοινότητα, προσφέρει σε όσους έχουν να αντιμετωπίσουν την συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία έχει πολλές και ποικίλες εκφάνσεις και συνέπειες.  

Σήμερα, το μήνυμα της «σύνδεσης» που στέλνουν οι φορείς ατόμων με σκλήρυνση, εκφράζει την αντίσταση στην απομόνωση και το στίγμα που τα άτομα υφίστανται, αλλά αναφέρεται και στην ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικών και ατομικών συνδέσεων των ασθενών, καθώς και σύνδεσής τους με τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Η κοινωνική απομόνωση, που μια μικρή, πικρή γεύση της, πήραμε όλοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι η καθημερινότητα των συνανθρώπων που πάσχουν από την ασθένεια της σκλήρυνσης. 

Τώρα, ίσως μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα. 

Κι αν πραγματικά καταλάβουμε, θα συνταχθούμε μαζί τους στον αγώνα τους για ισότιμες ευκαιρίες στη ζωή και στην εργασία, για πρόνοια στις μεταφορές, στην ψυχαγωγία, στη διευκόλυνση συμμετοχής τους σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Πάνω από όλα όμως, οφείλουμε να διασφαλίσουμε το στοιχειώδες: την προσβασιμότητα, στις υποδομές,  στην εργασία, στην κοινωνική ζωή. 

Δεν νοείται σύγχρονη κοινότητα, στην οποία διαβιούν μέλη της, που δεν έχουν την δυνατότητα να κινούνται, μέσα στην πόλη τους, εξαιτίας ανυπαρξίας υποδομών, που δεν επιτρέπουν την κίνηση σε άτομα με κινητικά προβλήματα. 

Είναι ένας αγώνας που οφείλουμε να δώσουμε όλοι μαζί και να κερδίσουμε. 

Κανείς από μας, δεν μπορεί να τρέχει και να είναι πραγματικά ευτυχισμένος, όταν στον ίδιο δρόμο, ο διπλανός του, δεν μπορεί καν να περπατήσει. 

Σήμερα, το χρώμα πορτοκαλί, το επίσημο χρώμα της που «φωτίζει» την ασθένεια και αποτελεί το κίνητρο για να «συνδεθούν» ασθενείς, οικογένειες, γιατροί, φίλοι, θα φωτίσει συμβολικά πολλά μέρη σε όλη τη χώρα.

Το πορτοκαλί είναι όμως και το χρώμα του κοινωνικού δικτύου μας, του  «Κανείς Μόνος».   

Συνδεόμαστε έτσι, όλοι μαζί, κοιτάζοντας στην ίδια κατεύθυνση, σε ένα μεγάλο φωτεινό, πορτοκαλί ουρανό, με ευκαιρίες, δυνατότητες και προοπτικές. 

Κανείς Μόνος»