Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, σε μήνυμά της, αναφέρει τα εξής:

« Όταν η λέξη «Άνθρωπος»,  σκότωσε το φοβερό τέρας, τη Σφίγγα, έδωσε ένα συγκλονιστικό μήνυμα ελπίδας για τον κόσμο που ζούμε.

Και ο κόσμος που ζούμε, αλλάζει γρήγορα - οι εξελίξεις τρέχουν, ο χρόνος φέρνει μαζί του νέες προκλήσεις, διλήμματα και σύγχρονα εναγώνια ερωτήματα, που έρχονται , για να προστεθούν  στα αναπάντητα παλιά.

Ο κόσμος που ζούμε είναι λογικό πολλές φορές να φοβίζει...

Η εποχή που ζούμε αλλάζει γρήγορα, φέρνοντας μαζί της μια πρωτοφανή θεσμική και αξιακή κρίση, που έφτασε όχι μόνο στην αμφισβήτηση κεκτημένων, αλλά προχωρά σε ευθεία κατάλυση σημαντικών αρχών και αξιών, που διέπουν την οργανωμένη πολιτειακή, κοινωνική κι οικονομική λειτουργία.

Μέσα σε αυτή τη δίνη του επανακαθορισμού μας ως κοινότητα, αλλά και στην προσωπική αναζήτηση του ποιοι είμαστε, πού πάμε και με ποιο τίμημα, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε απέναντι στα γεγονότα, με το ιστορικό χρέος της προσωπικής, αλλά και της  κοινωνικής ευθύνης.

Είμαστε υποχρεωμένοι, αν θέλουμε να μην κατακερματιστούμε, να σταματήσουμε για μια στιγμή και να αναστοχαστούμε ποια είναι η θέση μας σε αυτόν τον «τρελό πλου» μιας κοινωνίας, που εμφανίζει κάτι τρομακτικό: δείχνει σιγά – σιγά να της φαίνονται όλα φυσιολογικά και οικεία.

Ετσι, μοιραία πολλές φορές μπερδεύεται  το ηθικό με το ανήθικο, το καθαρό  με το θολό, το οικείο με το ανοίκειο…

Είμαστε τότε υποχρεωμένοι να σταθούμε, να σηκώσουμε τα κουπιά και να παρατηρήσουμε το πού είμαστε, να σκεφτούμε αν αυτό που νιώθουμε και βλέπουμε μας αρέσει, αν αυτό που υπάρχει γύρω μας, μας κάνει περήφανους, αν αυτό που βιώνουμε μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς.

Κι αν ακόμη όλες αυτές οι συνθήκες δεν συντρέχουν, τότε να θυμηθούμε ξανά πως η απάντηση σε όλα αυτά είναι ο Άνθρωπος, και ποτέ τα δανεικά «δεκανίκια» των ουσιών και των εξαρτήσεων, που αλλάζουν το μυαλό και την ψυχή του.

Στον τόπο μας, νιώθουμε  περηφάνια που καταφέραμε να ενωθούμε, να κάνουμε υπερβάσεις και να χτίσουμε δομές, που ενισχύουν την ψυχική υγεία των Ανθρώπων μας- κυρίως των παιδιών μας.

Το Εργαστήρι Ζωής, ένα δικό μας, τοπικό  δημιούργημα, που φτιάξαμε όλοι μαζί  με πολλή αγάπη,  είναι ήδη μια μηχανή ζύμωσης και παραγωγής υγιών και ισορροπημένων εσωτερικών φορτίων, για παιδιά , εφήβους και ενηλίκους, στηρίζει την τοπική κοινότητα και μας κάνει αισιόδοξους,  για το παρόν και το μέλλον μας.

Στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων ενώνουμε τη δύναμή μας, τη δυνατή φωνή μας και επικυρώνουμε  την αγάπη μας για τη ζωή και τον Άνθρωπο.
Στέλνουμε το μήνυμα ότι : Είμαστε ΟΛΟΙ και Είμαστε ΜΑΖΙ. #Κανείς Μόνος!»