«Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών έχει μεγάλη σημασία και για αυτό την επιζητούμε μετ’ επιτάσεως ως πολιτικός χώρος, ιδίως σε μια τέτοια κρίσιμη καμπή των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Γιατί η χώρα πρέπει να εμφανίζει ομόθυμη, ομόφωνη και ομόψυχη πολιτική στάση στα εθνικά μας ζητήματα» υπογράμμισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» στην τηλεόραση του OPEN, με τον Σπύρο Δημητρέλη και την Αλεξία Τασούλη.

Παράλληλα, και μετά από παρεμφερή τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ, κ. Αμανατίδη, η Ευαγγελία Λιακούλη συμπλήρωσε με νόημα πως: «Καλωσορίζουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή μας την θέση για ευρύτερες συγκλήσεις, ο οποίος είχε ξεχάσει βέβαια να πράξει τα ανάλογα και να διαβουλευθεί με την Αντιπολίτευση και τους πολιτικούς Αρχηγούς, όταν χειριζόταν την εξαιρετικής σημασίας για την χώρα διεθνή Συμφωνία για το Μακεδονικό»…

Επιπροσθέτως, η Λαρισαία βουλευτής σχολιάζοντας τα όσα ακολούθησαν την παραίτηση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξανδρου Διακόπουλου, δεν «μάσησε τα λόγια της», λέγοντας πως: «η παραίτησή του, δημιουργεί μεγάλες αναταράξεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Γιατί, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, κάποιος λέει ψέματα! Είτε ο κ. Σύμβουλος, είτε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας»…

Και σε αυτό το πλαίσιο η Ευαγγελία Λιακούλη αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, αντικατοπτρίζοντας βέβαια και ευρύτερα ερωτήματα της ελληνικής κοινής γνώμης: «Το ‘’ORUC REIS’’ τελικά διενεργεί ερευνητικές πράξεις, αλλά και παράνομες διεθνείς ενέργειες σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα μας; Ναι ή Όχι;»

Η Λαρισαία πολιτικός ήταν ξεκάθαρη και ως προς την ανάλυσή της για την λειτουργία της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση παρουσιάζει μεγάλες και σοβαρές αρρυθμίες. Αρρυθμίες οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν. Ωστόσο, ο περιορισμένος και φοβικός, πρόσφατος ανασχηματισμός δεν βοήθησε καθόλου. Επρόκειτο για κλασική περίπτωση ανασχηματισμού, όπου βρίσκει εφαρμογή το ρητό  ‘’ώδινεν όρος και έτεκεν μυν’’»... 

«Σε ότι αφορά τις μέρες μας, τις κρίσιμες μέρες που περνάμε. έχουμε όλοι άποψη, παρακολουθούμε τα γεγονότα, και αυτά δεν είναι ‘’ούτε άσπρο ούτε μαύρο’’.

Επιπλέον, η εξωτερική πολιτική και διπλωματία πρέπει να γίνονται με ειδικούς όρους. Πρέπει να σωπάσεις πολλές φορές, ενώ στην πραγματικότητα θέλεις πολύ να μιλήσεις για πράγματα που βλέπεις και παρατηρείς. Κι έχω την αίσθηση ότι εν έτει 2020 έχει κουραστεί ο κόσμος, ειδικά  για τα εθνικά μας  ζητήματα - ζητήματα υψίστης σημασίας - να τα συζητούμε με όρους ‘’κοκορομαχίας’’», συμπλήρωσε καταλήγοντας η Λαρισαία πολιτικός .