Από το Ηρώο της Πόλης στο Λόφο του Φρουρίου, όπου παρέστη για τις σημερινές εκδηλώσεις για την ηρωική απελευθέρωση της Λάρισας από τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής, με μήνυμά της, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής: 

«Η  23η Οκτωβρίου, είναι μέρα εθνικής ανάτασης, περηφάνιας, τιμής και συλλογικής μνήμης για τους ήρωες, που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πόλης μας.

«Αντρες, γυναίκες, γέροι και παιδιά, μέσα σε μια νύχτα, έζησαν συγκλονιστικές στιγμές που φάνηκαν να διαρκούν έναν αιώνα. Η ψυχή και το σώμα τους, στη διάρκεια εκείνης της νύχτας, ελευθερώθηκε από την αγωνία του θανάτου και της σκλαβιάς τεσσάρων χρόνων, και η Ελευθερία, κρυμμένη πάντα στην καρδιά τους, έβγαινε τώρα στα χείλη τους, γινόμενη κραυγή χαράς και ανακούφισης…» περιγράφει τη νύχτα εκείνη,  που η Λάρισα πέρασε από την Κατοχή στην Ελευθερία, ο Λάζαρος Αρσενίου, αντιστασιακός  συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Η σημερινή μέρα, είναι μια μέρα ιστορικού αναστοχασμού. 

Καλούμαστε, με πυξίδα την Ιστορία μας,  να συνεχίσουμε σθεναρά να προασπίζουμε την Πατρίδα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ειδικά αυτόν τον καιρό που η χώρα αντιμετωπίζει την πρωτοφανή προκλητικότητα της παράτολμης και παράλογης Τουρκίας.

Σήμερα από τη Λάρισα,  στέλνουμε το ηχηρό μήνυμα ότι οι Έλληνες υπηρετούν σταθερά το Διεθνές  Δίκαιο, χωρίς συμβιβασμούς και με ορατές, σαφείς και αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές».

Σήμερα, αποτίνουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές μας, σε εκείνους που έπεσαν στα πεδία των μαχών και στάθηκαν γενναία απέναντι από τα εκτελεστικά αποσπάσματα του μίσους  και δίνουμε την υπόσχεση, ότι όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ενωμένοι, θα αντισταθούμε σε κάθε μορφή αναβίωσης του ναζισμού και του φασισμού».