Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε για πρώτη φορά η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, στο παρθενικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης  για τη «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στην ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση».

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν η κ. Λιακούλη τόνισε πως τόσο το συζητούμενο νομοσχέδιο, όσο και το έτερο δείγμα πρώτης γραφής της Κυβέρνησης για το «Επιτελικό Κράτος», δεν βρίσκονται στο πλαίσιο των προσδοκιών που η ΝΔ είχε καλλιεργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Και αυτό γιατί αφενός το νομοσχέδιο για το «Επιτελικό Κράτος» συνιστά ένα κακό νομοσχέδιο, που μας γυρίζει στις πιο μαύρες ημέρες ενός άκρατα πρωθυπουργικού συστήματος διακυβέρνησης που θα έπρεπε να ανήκει στο παρελθόν, και αφετέρου το νομοσχέδιο για το «μίνι φορολογικό», παρά το θετικό του πρόσημο, αποτελεί μια άνευρη και αποσπασματική πρωτοβουλία, που ουδεμία σχέση έχει με ένα μακρόπνοο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό, με τελικό στόχο την ανάπτυξη.

«Δεν υπήρξε δυστυχώς μια ολοκληρωμένη πρόταση από πλευράς της Κυβέρνησης. Δεν είδαμε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο. Δεν είδαμε ένα σχέδιο σαφές και ολοκληρωμένο. Αντίθετα είδαμε ένα αποσπασματικό μέτρο, το οποίο βεβαίως δεν μπορούμε να καταψηφίσουμε από την στιγμή που αφορά ορισμένες μειώσεις του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις, αλλά αυτό δεν είναι το όλον, είναι το μέρος. Για το όλον παραμένει ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό», είπε χαρακτηριστικά.  

Συνεχίζοντας, η βουλευτής Λάρισας αναρωτήθηκε για την αδιανόητη άρνηση της Κυβέρνησης να κάνει αποδεκτές πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΙΝΑΛ, όπως την οριστική απαλλαγή των αγροτεμαχίων από τον ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του φόρου για τους παραδοσιακούς οικισμούς/διατηρητέα και τα σύγχρονα βιοκλιματικά κτίρια, και ακόμη περισσότερο τις προτάσεις της ΕΣΑμεΑ για οριστική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όλων των ατόμων με αναπηρία άνω του 67%, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας.

Κλείνοντας, η κ. Λιακούλη αναφέρθηκε στην υπουργική τροπολογία για τον «Καθορισμό των όρων δόμησης για την κατάρτιση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού», λέγοντας πως αποτελεί μια φωτογραφική τροπολογία, που περισσότερο δημιουργεί ασάφειες, παρά επιλύει προβλήματα που έχουν να κάνουν με το άμεσο ξεκίνημα του έργου, το οποίο προεκλογικά διατυμπάνιζε η ΝΔ με κάθε τρόπο.