Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, εξέδωσε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Με μεγάλο σεβασμό, αποχαιρετούμε σήμερα έναν σπουδαίο Άνθρωπο που άφησε το προσωπικό αποτύπωμα, τόσο ως νομικός επιστήμονας όσο και ως πολιτικός. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπήρξε άξιος λειτουργός της Δικαιοσύνης, με λαμπρές περγαμηνές, διακρίσεις  και σημαντικό δικαστικό έργο. Το φωτεινό παράδειγμά του θα μείνει αθάνατο, στους αιώνες.

Η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας, όταν συμμετείχε με θαυμαστό θάρρος ως Ανακριτής, στη δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της πολιτικής δολοφονίας του Γρηγορίου Λαμπράκη, η οποία και τον καταξίωσε στο δικαστικό κλάδο. Η ακεραιότητά του και η τολμηρή στάση του αποτυπώθηκαν ανάγλυφα στην αριστουργηματική ταινία «Ζ», του Κώστα Γαβρά.

Εξαιτίας της έντονης αντιδικτατορικής του δράσης, απολύθηκε από το δικαστικό σώμα, συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε, χωρίς δίκη. Αφέθηκε, όμως, ελεύθερος, μετά από το ευρύ κύμα συμπαράστασης που δημιουργήθηκε, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Λόγω της αξιοσύνης και της χαρισματικής του προσωπικότητας, το 1985, ο Ανδρέας Παπανδρέου  επέλεξε να προτείνει τον Χρήστο Σαρτζετάκη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε με σεμνότητα και ήθος για πέντε χρόνια.  

Η  θητεία του στον ανώτατο πολιτειακό θεσμό χαρακτηρίστηκε  από  την πλήρη προσήλωσή του στο Σύνταγμα και την εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών. Θα ζει πάντα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας. 

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένειά του.»