Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών,  που γιορτάζεται σήμερα, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινό, προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της χώρας και του νομού Λάρισας, προς τον ίδιο, αλλά και σε όλους, όσοι υπηρετούν τον Οργανισμό, στελέχη και εθελοντές, για την μεγάλη προσφορά τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, με εκτενή αναφορά στην κινηματική δράση του εθελοντισμού, ενώ το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις δράσεις του ΕΕΣ στην επικράτεια και στη Λάρισα, ανοίγοντας ταυτόχρονα τη συζήτηση για την συνεργασία του ΕΕΣ με τους τοπικούς φορείς του νομού και το εθελοντικό κοινωνικό δίκτυο «Κανείς Μόνος», που δημιουργήθηκε με τη στήριξη της Λαρισαίας βουλευτή. 

Μετά τη συνάντηση η κ Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής:

« Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών είναι ταυτισμένη με τον Ερυθρό Σταυρό και έρχεται να υπενθυμίσει την σπουδαιότητα των πρώτων βοηθειών,  που  όταν είναι έγκαιρη και σωστή, σώζει ανθρώπινες ζωές.

Φέτος, το μήνυμα είναι “Πρώτες Βοήθειες εν μέσω Πανδημίας”, με μια μεγάλη εκστρατεία που γίνεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε όλη τη χώρα, για τα μέτρα προστασίας μας από τον κορωνοϊό.

Ο ΕΕΣ είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό κίνημα στον κόσμο, με ξεχωριστή δράση, υπέροχους εθελοντές, αξιόλογα στελέχη, σύγχρονα μέσα διδασκαλίας,  διαδραστική- δυναμική εκπαίδευση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Επισκέφθηκα σήμερα τον Πρόεδρο του ΕΕΣ κ Αυγερινό, για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου,  τόσο στον ίδιο, για τον άοκνο και καθημερινό αγώνα του, όσο και στους υπέροχους Ανθρώπους- στελέχη και εθελοντές, που έχουν κάνει τις δράσεις του ανθρωπισμού, τρόπο της καθημερινής τους ζωής.

Συζητήσαμε για την πανδημία και τις δράσεις του οργανισμού, για τη διεθνή κατάσταση, αλλά και ειδικά για τα παραρτήματα του νομού Λάρισας και τις συνεργασίες που μπορούμε με φορείς και πολίτες να προωθήσουμε, προκειμένου να κάνουμε ακόμη πιο δυνατή την παρουσία του εθελοντισμού στο νομό, ενώ μετέφερα και την διάθεση συνεργασίας του εθελοντικού κοινωνικού δικτύου μας «Κανείς Μόνος», γεγονός που αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Ερυθρός Σταυρός, είναι ένας φωτεινός φάρος μέσα στο σκοτάδι, αιώνιο πια σύμβολο της αλτρουιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, κοντά στους ευάλωτους πληθυσμούς,  στους Ανθρώπους χωρίς πατρίδα, στους ανήμπορους της ζωής .

Είναι η ενσάρκωση του οράματος ενός κόσμου που προχωρά, με πυξίδα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πυρήνα του,  τον Ανθρωπισμό».