Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας και κοινοβουλευτική υπεύθυνη του ν. Μαγνησίας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την τραγική υποστελέχωση που παρουσιάζει το Νευροχειρουργικό τμήμα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, επισημαίνοντας τα εξής:

«Είναι γενικότερα γνωστό πως το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από τραγική υποστελέχωση, η οποία αγγίζει περίπου το 50%.

Με βάση αυτό το δεδομένο, το εν λόγω Νοσοκομείο παρότι στον καιρό της πανδημίας ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια και τις δυνατότητές του, προσφέροντας ακατάπαυστα υγειονομικές υπηρεσίες στους πολίτες του Βόλου, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα – μετά την πρόσφατη «περιπέτεια» της κατακόρυφης ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νομό - να απαξιώνεται από την τραγική συρρίκνωση του προσωπικού, λόγω αποχωρήσεων, συνταξιοδοτήσεων, αλλά και των λοιπών δύσκολων συνθηκών που διαμορφώνουν την καθημερινότητα.

Το τελευταίο τραγικό συμβάν με την απώλεια ενός από τους δύο νευροχειρουργούς του νοσοκομείου Βόλου, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, μόνο καταδεικνύει την επιδείνωση των τεράστιων προβλημάτων του, καθιστώντας όμως παράλληλα και αδύνατη την αντιμετώπιση των νευροχειρουργικών παθήσεων, όπως κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλικές αιμορραγίες κ.α.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το νευροχειρουργικό τμήμα του Αχιλλοπούλειου καλείται να προσφέρει υπηρεσίες υγείας και να αντιμετωπίσει τις παθήσεις αυτές – πολλές φορές έκτακτες κι επείγουσες - για ένα πληθυσμό που αγγίζει ακόμη και τις 500.000 πολίτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με έναν (1) πλέον μόνο νευροχειρουργό, παρότι για το εν λόγω τμήμα προβλέπονται τουλάχιστον τρεις (!), με αποτέλεσμα να μη μπορεί να σχεδιαστεί συνεχόμενο πρόγραμμα εφημεριών.

Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι οι σχετικές υποσχέσεις ενίσχυσης του νευροχειρουργικού τμήματος του Αχιλλοπούλειου από πλευράς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, ρωτώ τον αρμόδιο κ. Υπουργό για το αν είναι ενήμερος για τη ζοφερή εικόνα υπολειτουργίας που παρουσιάζει το νευροχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, καθώς κι αν σκοπεύει να ενισχύσει άμεσα το ανωτέρω τμήμα, κυρίως με μόνιμο προσωπικό, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον των επικουρικών για τις παραπάνω θέσεις είναι μικρότερο»