Προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο της πραγματοποίησε ηβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη με εκπροσώπους των εργαζομένων του «Ειδικού I Προγράμματος Απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας», οι οποίοι απασχολούνται στα δύο υπάρχοντα Νοσοκομειακά Κέντρα της πόλης.

Συγκεκριμένα η Λαρισαία βουλευτής άκουσε τους προβληματισμούς των εργαζομένων στις νοσοκομειακές δομές του νομού από τον κ. Κώστα Λαρίση, εκπρόσωπο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας,την κ. Μ.Πανάγου, εκπρόσωπο των συμβασιούχων του Π.Ν.Γ.Λ. και την κ. Κ. Λαμπροπούλου, εκπρόσωπο των συμβασιούχων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Εργαζομένων του εν λόγω Ειδικού Προγράμματος, συζήτησαν με τη βουλευτή το μείζον ζήτημα της συνέχισής του, καθώς αυτό είχε σχεδιαστεί προκειμένου να καλύψει όλο το φάσμα των Δομών του συστήματος Δημόσιας Υγείας, και κατά γενική ομολογία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ιδίως υπό το πρίσμα του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορωνοϊού και των τεράστιων αναγκών σε προσωπικό.

Όπως επιπλέον τόνισαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Εργαζομένων του Προγράμματος, οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους καλύπτουν πάγιες  νοσοκομειακές ανάγκες σε όλες τις ειδικότητες διοικητικών και υγειονομικών – πλην ιατρών, ενώ  οι προσλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν μέσω αδιάβλητων αξιοκρατικών και κοινωνικών  κριτηρίων του ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων των δύο νοσοκομείων της Λάρισας τόνισαν πως στο διάστημα των τεσσάρων χρόνων, οι 4.000 συνάδελφοί τους έχοντας λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση και υπηρετώντας επί 4ετία σε κενές θέσεις μονίμου προσωπικού, αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία για τον τρόπο λειτουργίας των δομών δημόσιας υγείας της χώρας, η οποία είναι εξαιρετικά πιθανόν να φανεί αναγκαία και τα επόμενα χρόνια, ιδίως λόγω των συνεχών μεταλλάξεων του κορωνοϊού. 

Επιπλέον, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη  περισσότεροι το 4ο έτος εργασίας τους, κάτι που αποδεικνύει ότι τελικώς οι νοσοκομειακές ανάγκες που εξυπηρετούν είναι πάγιες.

Η Ευαγγελία Λιακούλη αφού ευχαρίστησε προσωπικά τους εκπροσώπους των Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος για την πολυετή και μεγάλης σημασίας προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα υγείας, δήλωσε τα εξής:

«Στο πρόσωπό σας αναγνωρίζω όλους κι όλες όσοι δίνουν καθημερινά και με αυταπάρνηση την προσωπική μάχη τους εντός του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που εν τέλει δεν είναι τίποτα άλλο από τη μάχη υπέρ του συνανθρώπου μας.

Η Πολιτεία θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την εξέλιξη του Ειδικού Προγράμματος, καθώς και την περαιτέρω αξιοποίηση των 4.000 συμβασιούχων του, οι οποίοι έως τώρα υπερέβαλαν εαυτόν, σε έναν σκληρό πόλεμο, όπως αυτόν της πανδημίας, που είναι ακόμη εδώ.

Ο αλτρουισμός των Ανθρώπων αυτών, ας ελπίσουμε ότι θα ενεργοποιήσει τα σωστά αντανακλαστικά στην κυβέρνηση, προκειμένου να μεριμνήσει για τα αιτήματά τους.

Προσωπικά, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, θα κάνω όπως πάντα, αυτό που πρέπει: να θυμίζω στην κυβέρνηση την ύπαρξή τους, τα προβλήματα, αλλά και τα αιτήματά τους, με κάθε τρόπο και κάθε εργαλείο που διαθέτω στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής μου ιδιότητας…».