Κοινοβουλευτική παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, πραγματοποίησε για το μείζον ζήτημα των προσλήψεων λοιπού επικουρικού προσωπικού στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς το θέμα έχει αναστατώσει εκατοντάδες Λαρισαίους και έχει ανατρέψει τον εργασιακό και οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Στην ερώτησή της η κ Λιακούλη επισημαίνει τα εξής : 

«Μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας από το σύνολο του νομού Λάρισας , είχαν υποβάλλει αιτήσεις  το Μάρτιο 2021, σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να προσληφθούν ως παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό, μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων του λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού.

Η σχετική πρόσκληση, αφορούσε  πιθανή πρόσληψή τους για ένα έτος, ενώ οι  σχετικοί πίνακες για το επικουρικό προσωπικό, ανοίγουν μια φορά το χρόνο.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί από τους αιτούντες, είναι οι  Άνθρωποι εκείνοι, που έχουν «σηκώσει» το βάρος στην παρατεταμένη πανδημία λόγω κορωνοιού, έχοντας προσληφθεί και παλιότερα ως λοιπό επικουρικό προσωπικό και αποτελούσαν τη πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία.

Αυτό τον μήνα όμως , Σεπτέμβριο του 2021,  άνοιξαν εκ νέου οι πίνακες για συμβάσεις 3 μηνών και όχι 1 έτους. Έτσι, αυθαίρετα, αιφνιδιαστικά  και δίχως λογική, το εν λόγω προσωπικό βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση  να υποχρεούται να συνάπτει τρίμηνη σύμβασης εργασίας με τον φορέα στον οποίο τοποθετείται.

Ας σημειωθεί ότι, το προσωπικό που υποβάλλει αίτηση δεν διαγράφεται από τους τηρούμενους καταλόγους, αλλά διατηρεί τη σειρά κατάταξής του σε
αυτούς. Έτσι ,από τους αιτούντες του Μαρτίου του 2021, από το νομό μας, δεν  υπέβαλλαν εκ νέου αιτήσεις το Σεπτέμβριο του 2021, καθώς γνώριζαν ότι ίσχυαν οι αιτήσεις τους, του Μαρτίου του 2021. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, ότι αν οι αιτούντες αρνηθούν να υπογράψουν 3μηνες  συμβάσεις και όχι ετήσιες  συμβάσεις, για τις οποίες και είχαν υποβάλλει αιτήσεις, να υπάρχει ποινή αποκλεισμού τους για 2 έτη  από τους σχετικούς πίνακες.

Αυτό είναι κατάφωρη αδικία , την οποία ζητώ να διορθώσουν τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και να εξηγήσουν για ποιο λόγο, επέλεξαν αυτή τη διαδικασία,  που δεν δείχνει διαυγής και σύμφωνη με όλα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα. 

Περιμένουμε να διορθώσουν την αδικία και να εξηγήσουν τον αιφνιδιασμό!»