Στις 7 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα που ξεκίνησαν και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, εθελοντές ποδηλάτες αναχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη και θα διασχίσουν με ποδήλατα την Ελλάδα μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης. Θα περάσουν συνολικά από 20 ελληνικές πόλεις μέσα σε 32 μέρες και θα ποδηλατίσουν 1700 km με σκοπό να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, μέσω crowdfunding (http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/wh ). Σε κάθε πόλη σταθμό θα δοθούν 5 αναπηρικά αμαξίδια.

Το Wheeling2Help θα περάσει και από τη Λάρισα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Εκείνη την ημέρα, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια και πολλούς φορείς και οργανώσεις, έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις, όπως εθελοντική αιμοδοσία, χορός με αμαξίδια, αθλήματα με αμαξίδια, δημιουργική απασχόληση παιδιών κ.α. Οι δράσεις έχουν ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με την αναπηρία, τον εθελοντισμό κ.ο.κ. 

Η ποδηλατάδα στην πόλη της Λάρισας, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Νεάπολης και προορισμό την κεντρική πλατεία, θα ξεκινήσει στις 17:00, ενώ οι εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία θα ξεκινήσουν στις 18:00.