O  Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα και το Μουσείο Κούκλας διοργανώνουν, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά, δράσεις εμπνευσμένες από το μουσικό παραμύθι των αδελφών Κατσιμίχα «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι», την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 18:00, για όλα τα παιδιά της πόλης.
Θεατρικό παιχνίδι γύρω από ένα καζάνι, πριόνια γύρω από ένα δέντρο, βοτάνια και μεταμφιέσεις, ζωγραφική μάσκας καλικάντζαρου και… χαμός στο ίσιωμα μέχρι να τελειώσουν οι γιορτές.
Αφήγηση, εμψύχωση, κατασκευή σκηνικών: Φωτεινή Καλούδη
Επιμέλεια ήχου: Νίκη Αναγνωστοπούλου
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν παιδιά από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., «Δυναμίτες» της Γιάννουλης, «Μυρμιδόνες», του Ιπποκράτη, «Καλλιτεχνάκια» των Αμπελοκήπων και «Παιχνιδοπαρέα» της Νέας Σμύρνης.
Υπεύθυνοι παιδαγωγοί: Στέλλα Χουλιάρα, Νίκος Μπέτσος, Βάνα Μπικιώτη, Ινέσσα Κύρκου, Αγλαΐα Νάκα - θεατρολόγος, Βάσια Νημά - επ. υπεύθυνη ΚΔΑΠ.
Η συνταγή είναι απλή.
Δε θα τη βρείτε σε κάποιο βιβλίο μαγειρικής, δε χρειάζεται αποστήθιση.
Όλοι γνωρίζουμε αυτή τη συνταγή, μα την έχουμε ξεχάσει!
Έξω στα δάση, στα λαγκάδια, πιασμένοι σε παρδαλό χορό, γελώντας και τρώγοντας γλυκά και ενώ η φωτιά αχνίζει στο τσουκάλι, σκορπίζοντας παντού κατακόκκινους, ευωδιαστούς καπνούς – κάπως έτσι βράζουμε το μαγικό βοτάνι! Το τραγούδι γεννάει τη φωτιά, ο χορός σηκώνει τους καπνούς.
Όσο εσύ παρατηρείς πλήθη από καλικάντζαρους να χοροπηδάνε πάνω κάτω, γύρω απ’ το τσουκάλι, αντηχεί στ’ αυτί σου η παιχνιδιάρικη μελωδία των φωνών τους.
Εμπρός, τραγούδησε κι συ μαζί τους για να αντιλαλήσει γλυκά από τα γέλια και τις φωνές μας όλη η πράσινη κοιλάδα στην Αγέλαστη Πολιτεία!
Είσοδος ελεύθερη