Οι Φοιτητές της Ειδικότητας Ποδοσφαίρισης, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους στην πρακτική άσκηση, όπως αυτή προβλέπεται από το πρόγραμμα Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. καθώς και από τον οδηγό σπουδών του Τμήματος ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεργάζονται με συλλόγους της περιοχής, αναλαμβάνοντας τις Ακαδημίες και τις ομάδες. Το όλο πρόγραμμα είναι υπό την καθοδήγηση και επιστημονική επιμέλεια της ειδικότητας ποδοσφαίρισης. Η μεθοδική διδασκαλία, η διαμόρφωση του κατάλληλου ψυχολογικού κλίματος, η σωστή συνεργασία και ο προγραμματισμός οδηγούν στην επιτυχία και στην άνοδο του ποδοσφαίρου. Η ειδικότητα έχει δημιουργήσει ένα έντυπο καταγραφής αθλητικών δραστηριοτήτων το οποίο έχει σχέση με την λεπτομερή καταγραφή όλων των αθλημάτων (ομαδικών και ατομικών) σε κάθε περιοχή της Ελλάδας (Δήμοι, περιφερειακές ενότητες, οικισμοί, συνοικισμοί). Υπεύθυνος της ειδικότητας ποδοσφαίρισης είναι ο Αν. Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Dr. Ζήσης Παπανικολάου B.Sc, Ed.M., Ph.D. 

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  2016, διεξήχθη τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στο Sport Center με τη συμμετοχή 15 ακαδημιών.  

 

Ο Αν. Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Dr. Ζήσης Παπανικολάου B.Sc, Ed.M., Ph.D, συμμετείχε με ομιλία του, σε επιστημονική ημερίδα στη Λαμία, στις 9/09/2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας. Η διοργάνωση έγινε από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας με τα εξής θέματα: 

Μεθοδολογία διδασκαλίας του μαθήματος του ποδοσφαίρου στο δημοτικό και το γυμνάσιο. (Dr. Ζήσης Παπανικολάου)

Ανθρωπιστική Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση – παιδαγωγικο κοινωνική προσέγγιση. (Dr. Ζήσης Παπανικολάου)

Η προπόνηση της νευρομυικής συναρμογής (θεωρία 30΄- πράξη 30΄) (Dr. Ζήσης Παπανικολάου & Σταμέλος Κων/νος)

 

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, η Ειδικότητα Ποδοσφαίρου του ΣΕΦΑΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υπεύθυνοι φοιτητές αναφέρονται οι κάτωθι: Δημεράς Κωνσταντίνος, Κατσιάνος Αποστόλης και Νούσιος Γιώργος. Τα μετάλλια των μικρών μαθητών-αθλητών ήταν προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επίσης τον ίδιο μήνα , πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βοίου Κοζάνης, επιστημονική διάλεξη στην Ακαδημία Γαλατινής με θέμα: «Συμπεριφορά Γονέων, Αθλητών-Μαθητών και Προπονητών στον Παιδικό Αθλητισμό». 

Την Τρίτη13 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο τραπέζι της ειδικότητας ποδοσφαίρισης του 4ου έτους. Στην εκδήλωση εκτός απο τους φοιτητές-τρίες παρευρέθηκαν, οι υπεύθυνοι προπονητές των ακαδημιών καθώς και εκπρόσωποι από τις παρακάτω ακαδημίες-ομάδες : Δήμητρα Απόλλων, ΑΟΤ, Προμηθέας Λάρισας Αγιος Γεώργιος Αμπελακιών, Πλαστήρας Καρδίτσας, Ακαδημία 1 Τρικάλων, Α.Ο.Πορταικός Πύλης, Διγενής Αρτεσιανού Καρδίτσας, Αχιλλέας Μπάρας Τρικάλων, Α.Ο. Καλλιδένδρι Τρικάλων, Ατρόμητοι/Θύελλα Λάρισας. Ο στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των φοιτητών. Ειδικότερα η ομιλία των υπευθύνων των ακαδημιών προς τους φοιτητές καλλιέργησε μηνύματα προς την κοινωνία, αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα απομακρύνει όλο και πιο πολύ τον υγιή φίλαθλο κόσμο από τον όμορφο αυτό χώρο.

Η Ειδικότητα Ποδοσφαίρισης του 4ου έτους του ΣΕΦΑΑ, θα πραγματοποιήσει μέσα στο ακ. έτος 2017, την ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην ομάδα και στα τμήματα υποδομής της Λίβερπουλ- Αγγλίας. Στα πλαίσια της ανωτέρω εκπαιδευτικής εκδρομής οι φοιτητές-τρίες της ειδικότητας, θα παρακολουθήσουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα (προπονήσεις τμημάτων υποδομής), αγώνα της Premier Leaque και των ακαδημιών, ξενάγηση στο Anfield και στο μουσείο της Λίβερπουλ. Επίσης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο αντίστοιχο πανεπιστήμιο της πόλης και θα διοργανωθεί διάλεξη με θέμα : «Science and Football»