Ενεργό ρόλο για την συνδρομή δανειοληπτών σε θέματα που σχετίζονται με τα κόκκινα δάνεια, αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό, πρόκειται σύντομα να τεθεί σε λειτουργία διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία θα παρέχει διαρκή ενημέρωση για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων του είδους. 

Μια πρώτη γεύση των συμβουλευτικών υπηρεσιών δόθηκε στην χθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο, κατά την οποία δύο πιστοποιημένα στελέχη της εταιρείας V.P. Negotiations, ενημέρωσαν Λαρισαίους δανειολήπτες για την υπάρχουσα νομοθεσία και την πρακτική των τραπεζών, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για την αποφυγή πλειστηριασμού εξ΄αιτίας ενός δανείου που ήδη έχει χαρακτηριστεί «κόκκινο» λόγω αδυναμίας πληρωμής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε την άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων ώστε να απεμπλακεί η χορήγηση ρευστότητας από τις τράπεζες και να αναπνεύσει η αγορά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, στα πλαίσια στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, το Επιμελητήριο της Λάρισας παρέχει αφιλοκερδώς την δυνατότητα παροχής προσωπικών συμβουλών για ζητήματα δανείων από τα στελέχη της παραπάνω εταιρείας, τα οποία θα παραμείνουν για τον σκοπό αυτό σήμερα και αύριο στη Λάρισα.

Η συζήτηση θα είναι αυστηρώς εμπιστευτική και θα γίνεται σε ειδικό χώρο του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Κ.Τ.