Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο), στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την ενημέρωση – πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ανακοινώνει διήμερο -  δωρεάν κλινικής εξέτασης μαστού για όλες τις γυναίκες.

Στη δωρεάν εξέταση θα περιλαμβάνεται και δωρεάν υπέρηχος μαστών, αν κριθεί απαραίτητο, από τον εξειδικευμένο Χειρουργό μαστού, και συνεργάτη του Ομίλου Animus, κ. Παπαϊωάννου Νικόλαο.

Η ενημέρωση, η κλινική εξέταση και οι υπέρηχοι θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στο Ιατρείο Γενικής Χειρουργικής, 09.00π.μ. – 21.00, κατόπιν ραντεβού.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η πλήρης ενημέρωση των γυναικών για τη σωστή και έγκαιρη πρόληψη, για την αυτοεξέταση, για τη σημαντικότητα των συχνών εξετάσεων καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου σε περίπτωση ευρήματος.

Επιπροσθέτως, για όσες κυρίες επιδείξουν ενδιαφέρον θα πραγματοποιείται και Τεστ ΠΑΠ Μαστού «HALO» με έκπτωση 50%.

Πρόκειται για μια εξέταση η οποία λειτουργεί ως ένα εργαλείο αξιολόγησης του βαθμού επικινδυνότητας για εμφάνιση του καρκίνου του μαστού όπως συμβαίνει και με το τεστ ΠΑΠ για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Το τεστ ΠΑΠ Μαστού «ΗALO» είναι μια σχεδόν ανώδυνη εξέταση, προσιτή στον γενικό πληθυσμό και απευθύνεται: σε όλες τις ασυμπτωματικές γυναίκες 25 ετών και άνω, σε γυναίκες 18 ετών και άνω με επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, σε γυναίκες με έκκριμα (υγρό) από τη θηλή και σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, για τον έλεγχο του άλλου μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια από τις συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως και είναι η πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στο γυναικείο πληθυσμό.

Στην Ελλάδα αναφέρονται 4.500 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Στην Ευρώπη, το 60% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Ωστόσο, τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του μαστού χαρακτηρίζονται από πτωτική τάση, η οποία αποδίδεται στην έγκαιρη διάγνωση μέσω μαστογραφιών καθώς και στις βελτιώσεις που έχουν επέλθει στις σχετικές θεραπευτικές αγωγές.

Η ενημέρωση από τον ειδικό Χειρουργό κ. Παπαϊωάννου Νικόλαοκαι η διενέργεια των εν λόγω εξετάσεων στις ενδιαφερόμενες, θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού.

Για το ραντεβού και για οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία καλέστε στη Γραμματεία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS, στο 2411 8033 00, καθημερινά, 09:00πμ – 21:00.