Ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε ανακοίνωσή τους "ευχαριστούν θερμά τους κ.κ. Θανάση και Βάσο Χατζηλάκο για τη δωρεά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας της Μουσικής Βιβλιοθήκης της μητέρας τους της αείμνηστης Μαίρης Χατζηλάκου.                                   

Ήταν επιθυμία της Μαίρης  Χατζηλάκου να δωριστούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη τα βιβλία της, τα CD, οι παρτιτούρες και το στερεοφωνικό της συγκρότημα τα οποία και θα αποτελέσουν πολύτιμο απόκτημα για τη βιβλιοθήκη μας και τους Λαρισαίους φιλόμουσους.                                                                                                                                  

Γνωρίζοντας όλα τα χρόνια τη δράση και την προσφορά της Μαρίας Χατζηλάκου στο Δημοτικό Ωδείο και γενικότερα στην μουσική παιδεία της πόλης μας, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και ευγνώμονες για την προσφορά των παιδιών της, η οποία συνίσταται σε:
·         202 τόμοι βιβλίων με μουσικό περιεχόμενο
·         32 CD-DVD  κλασσικής μουσικής
·         1 στερεοφωνικό συγκρότημα με ηχεία
Επίσης ευχαριστούμε την κα Ολυμπία Τσαγιάννη, καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, για την καταγραφή και επιμέλεια των βιβλίων.
Τα βιβλία, τα CD και το στερεοφωνικό συγκρότημα θα τοποθετηθούν σε ειδικό χώρο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, όπου στεγάζεται, και θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό κομμάτι στη Βιβλιοθήκη με την ονομασία: «Μουσική Βιβλιοθήκη Μαρίας Χατζηλάκου»".