Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, αλλά και τον Αγιασμό των νέων γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κκ. Ιγνάτιο, όπου και παρέστη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, ημέρα γιορτής του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου,  εύχομαι σε όλους φώτιση και υγεία, για να ευοδωθεί ο αγώνας τους, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για ολόκληρη τη χώρα. 

Όταν η εκπαίδευση μιας χώρας κινείται στις σωστές βάσεις,  με προγραμματισμό, σχέδιο και έμπνευση, ολόκληρη η χώρα κινείται ακριβώς στις ίδιες βάσεις. 

Είναι ώρα να αντιληφθούμε, πως αν θέλουμε πραγματικά σαν λαός να ξεπεράσουμε την κρίση, που μαστίζει την κοινωνία μας, αποτελεί αναγκαία συνθήκη να καταπολεμήσουμε τις γενεσιουργές αιτίες που την προκάλεσαν και αυτό αντιμετωπίζεται πρωταρχικά μέσω της Παιδείας. 

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο,  τα μέλη του Τομέα Παιδείας της παράταξής μας, με επικεφαλής τον πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα τη διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού συστήματος ανοιχτών οριζόντων.  

Θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι αναχρονιστικοί πειραματισμοί και τα ιδεοληπτικά εγχειρήματα μιας κυβέρνησης που έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσει κάθε σύγχρονη εκπαιδευτική έννοια, οδηγώντας το σύστημα στον αναχρονισμό του παρελθόντος. 

Το αύριο μπορεί και πρέπει να γραφεί μόνο με τα εκπαιδευτικά πρότυπα της αριστείας, της αξιοσύνης, της αξιοκρατίας, δίνοντας στη νέα γενιά της χώρας τα πραγματικά εφόδια, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Στηρίζουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές στον καθημερινό τους αγώνα. 

Αναγνωρίζουμε την τιτάνια προσπάθειά τους, η οποία καταβάλλεται σε δύσκολες γι αυτούς συνθήκες.

Δεσμευόμαστε απέναντί τους για ικανοποίηση κάθε δίκαιου αιτήματος. 

Τους ζητάμε να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο της αλήθειας».