Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, το μήνυμα της οποίας φέτος ήταν αφιερωμένο σε όλες τις ομάδες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε αποκλεισμό, το Παράρτημα Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε γι’ ακόμη μια χρονιά διήμερο σεμινάριο πρώτων βοηθειών για σωματικά ή ψυχικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης διαχείρισης.

Τα σεμινάρια αυτά είναι χρήσιμα ιδιαίτερα σε  κλειστές δομές φιλοξενίας ανθρώπων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στη γνώση.

Το διήμερο σεμινάριο παρουσίασαν στους εκπαιδευόμενους του Α΄ Κύκλου Σπουδών οι εκπαιδεύτριες του Παραρτήματος Λάρισας του ΕΕΣ κ. Χριστίνα Γιώτσα και Δήμητρα Τσιρώνη.

Οι έγκλειστοι εκπαιδευόμενοι έμαθαν για τη φροντίδα του τραυμάτων, την αντιμετώπιση αιμορραγίας, πνιγμονής από ξένο σώμα, λιποθυμίας, καθώς και στην πρόληψη ατυχημάτων στους χώρους εγκλεισμού.

Οι ερωτήσεις που έθεσαν καθώς και η προθυμία συμμετοχής τους στην πρακτική άσκηση – κυρίως στην ΚΑΡΠΑ- ήταν ενδεικτικές του ενδιαφέροντός τους.

Οι εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν στο τέλος την ικανοποίησή τους για τη δυνατότητα που τους δόθηκε, να μπορούν να βοηθήσουν, όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τον συνάνθρωπό τους, όποτε χρειαστεί.