Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ήμερο Παιδικού Βιβλίου με τίτλο: «Απ’ το νησί της Λήμνου έως τη χώρα της φαντασίας, τα παραμύθια», το οποίο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι εκδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 3 & 4 Απριλίου στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
Τμήματα σχολείων, με μαθητές της Α’θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ήρθαν σε επαφή με τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την ενημέρωση που έγινε από τα μέλη της ομάδας έργου του EUROPE DIRECT κα Φωτεινή Κατσιάκου και κα Γιουρούκη Ζωή καθώς και με τον κόσμο του ευρωπαϊκού παιδικού βιβλίου. Γνώρισαν δύο γυναίκες συγγραφείς, οι οποίες παρουσίασαν παιδικά βιβλία και αφηγήθηκαν με διαδραστικό τρόπο τα παιδικά τους βιβλία και παραμύθια.
Συνομίλησαν με τις συγγραφείς, έπαιξαν μαζί τους, συζήτησαν ακόμη και για σύγχρονα θέματα, που αφορούν την κοινωνία της Ευρώπης και πήραν δώρα με μπλοκ ζωγραφικής και δραστηριότητες σε ψηφιακά μέσα (cd).
Τα παιδιά πήγαν μέχρι τη χώρα της φαντασίας κι απόλαυσαν παραδοσιακά παραμύθια από την κα Ευδοκία Ποιμενίδου, μέσα από το βιβλίο της «Παραμύθια, μύθια, αλήθεια», αλλά ταξίδεψαν και νοερά μέχρι το νησί της Λήμνου, με τη κα Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου και το βιβλίο της «Η σπηλιά του Φιλοκτήτη».