Διήμερη περιοδεία στον Δήμο Φαρσάλων πραγματοποίησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνοδευόμενος απο αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Φαρσάλων, την Δευτέρα 30 και Τρίτη 31/10/2017, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε:
•    Την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων όπου συζήτησε με εργαζόμενες για την κατάσταση που επικρατεί σε προνοιακές δομές, οι οποίες στηρίζονται κυρίως σε διάφορα προγράμματα και σε εργαζόμενους χωρίς εξασφαλισμένη την μόνιμη εργασία. Ενημέρωσε επίσης για τις νέες αρνητικές εξελίξεις που θα φέρει η νέα κυβερνητική μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Διοίκησης, για τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση και γενικότερα, για την επισφάλεια των προνοιακών δομών, την προώθηση των ΚΟΙΝΣΕΠ και των ιδιωτικοποιήσεων από κυβέρνηση και Δήμους.
Ενημέρωσε για την άρνηση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να υιοθετήσει τις προτάσεις ψηφισμάτων που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο και για το ζήτημα της προστασίας των σπιτιών των εργατικών και λαικών οικογενειών από τις κατασχέσεις.
Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση, διεκδικούν οι προνοιακές δομές και το προσωπικό τους να ανήκουν σε ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του πληθυσμού (φροντίδα για τα παιδιά, τις γυναίκες, την τρίτη ηλικία,  τα ΑΜΕΑ, τους ΡΟΜΑ, κλπ), με εξασφαλισμένη την κρατική χρηματοδότηση, με κάλυψη όλων των αναγκών με εργαζόμενους πλήρους και σταθερής εργασίας, με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, με τις σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό. Ταυτόχρονα κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την θέση τους στον ταξικό αγώνα μέσα από τα σωματεία, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις του συσπειρώνονται ΠΑΜΕ, ενάντια στην βάρβαρη ταξική πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και τα στελέχη τους στους Δήμους και στις Περιφέρειες, να διεκδικήσουν μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, για να λυθούν ριζικά τα εργατικά-λαικά προβλήματα.
•    Το Αμαξοστάσιο του Δήμου Φαρσάλων, όπου μίλησε στους εργαζόμενους, για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ από την σημερινή άθλια κατάσταση που ζούμε, για την ανάγκη οι εργαζόμενοι στους Δήμους να μπούν μαζικά στον αγώνα για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, κόντρα στις ελαστικές μορφές εργασίας, στην απλήρωτη εργασία, στις ιδιωτικοποιήσεις, τις ΚΟΝΣΕΠ και τις ΣΔΙΤ, στην εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και αγαθών που προωθούν όλο και πιο έντονα οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές που στηρίζονται από Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Ενημέρωσε επίσης για τις ακόμα πιο αντιδραστικές αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης προκειμένου να συνδεθεί ακόμα περισσότερο με τους στόχους και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων στους Δήμους-Περιφέρειες, αλλά και συνολικά σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαικών στρωμάτων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην πανεργατική συγκέντρωση που οργανώνει το ΕΚΝΛ, την Τετάρτη 8 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας και παράλληλα στις εκλογές του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Λάρισας, να ενισχύσουν το ταξικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.
•    Το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, όπου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους και τον εκπρόσωπο του σωματείου τους, για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα που υπάρχουν, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να λειτουργήσει με βάση τις ανάγκες, όχι μόνο αντιμετώπισης των περιστατικών που καταφεύγουν εκεί, αλλά και για την ανάπτυξη της πρόληψης, σε μια περιοχή που κατοικούν πάνω από 20.000 κάτοικοι. Ενώ με βάση τον οργανισμό λειτουργίας προβλέπονται περίπου 90 άτομα ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, σήμερα υπηρετούν 50 περίπου. Δεν υπάρχει στο Κ.Υ κανένας παιδίατρος, καμία μαία, δεν λειτουργεί το οδοντιατρικό τμήμα ακόμα, αφού πρόσφατα προσλήφθηκε μια επικουρική οδοντίατρος για 2 χρόνια, το ακτινολογικό υπολειτουργεί, ενώ μεγάλα είναι και τα κενά στη βάση του ΕΚΑΒ που ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσει. Σημειωτέον ότι υπάρχει μόνο 1 ασθενοφόρο του Κ.Υ το οποίο εκχωρήθηκε στο ΕΚΑΒ, για όλη την περιοχή.  Ο Τάσος Τσιαπλές, τόνισε την ανάγκη σήμερα να διεκδικηθεί πιο αποφασιστικά τόσο από τους εργαζόμενους στην δημόσια υγεία, όσο και γενικότερα από τους άλλους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, η κάλυψη όλων των κενών με προσωπικό πλήρους και μόνιμης εργασίας, σε εξοπλισμό, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων, των Κ.Υ και των προνοιακών δομών, να διεκδικηθεί ένα ενιαίο, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας, που θα παρέχει σε όλους δωρεάν όλες τις υπηρεσίες υγείας, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. 
•    Το ΕΠΑΛ Φαρσάλων, όπου μίλησε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, εκφράζοντας την στήριξη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις κινητοποιήσεις και στα αιτήματά τους για να μην κλείσει κανένα τμήμα στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων, κανένας μαθητής να μην εξαναγκαστεί να μετακινηθεί στη Λάρισα (45 χλμ. μακριά) ή να αλλάξει ειδικότητα. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ο αγώνας να συμπεριλάβει τα αιτήματα για δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών, με δεδομένο, ότι πολλά παιδιά που μένουν σε χωριά και επιβαρύνονται και με έξοδα μετακίνησης, αλλά και για δωρεάν παροχή όλων των σχολικών ειδών. Κάλεσε τους μαθητές να συνεχίσουν το δρόμο του αγώνα και για το δικαίωμα στη πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την κατάργηση του θεσμού της μαθητείας  
•    Το χωριό Βασιλή Φαρσάλων, όπου είχε συζήτηση με κατοίκους στο καφενείο του χωριού για τα προβλήματα των ανοιχτών τιμών στα αγροτικά προϊόντα, του υψηλού κόστους παραγωγής, τη βαριά φορολογία, το ασφαλιστικό, τα προβλήματα με τις αποζημιώσεις από τις ΕΛΓΑ, αλλά και για τις ελλείψεις σε έργα άρδευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, για την άθλια κατάσταση τόσο του δρόμου Φάρσαλα-Λάρισα, όσο και πολλών επαρχιακών δρόμων της περιοχής. Ο Τάσος Τσιαπλές, τόνισε την ανάγκη της συσπείρωσης των μικρομεσαίων αγροτών με το ΚΚΕ και της οργάνωσης της πάλης τους στους αγροτικούς συλλόγους, με το διεκδικητικό πλαίσιο της πανελλαδικής Σ.Ε των μπλόκων, ξεκαθαρίζοντας ότι με την καπιταλιστική ανάπτυξη που επαγγέλλονται η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της ΚΑΠ της Ε.Ε, θα επιταχυνθεί το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς τα επόμενα χρόνια.
•    Μαζί με μέλη της Κ.Ο Φαρσάλων του ΚΚΕ, πραγματοποίησε περιοδεία στην Λαϊκή Αγορά των Φαρσάλων, μοιράζοντας ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, που αναφέρονταν στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την προστασία των σπιτιών των εργατικών-λαικών οικογενειών από τις κατασχέσεις, το οποίο καταψήφισαν, τόσο η πλειοψηφούσα παράταξης της Ν.Δ, όσο και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ και της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.  
•    Τέλος μίλησε σε σύσκεψη της Κ.Ο Φαρσάλων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης  και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μαζική συσπείρωση εργατοϋπαλλήλων, μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ με το ΚΚΕ, συμμετοχή στους αγώνες με αιτήματα και στόχους που θα αντιστοιχούν στις συνεχώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες και θα αντιστρατεύονται τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και την καπιταλιστική εξουσία.