Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τη Β΄ Τάξη Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Β1 και Β2 του 11ου Γυμνασίου Λάρισας:
1.    Στο Συγκρότημα του Μύλου – Μακαρονοποιείου Μέλισσα / Κίκιζας, 
όπου ενημερώθηκαν από τους Υπεύθυνους Παραλαβής Πρώτων Υλών και Ποιοτικού Ελέγχου για την παραγωγική διαδικασία που εφαρμόζει η βιομηχανία τους και τα στάδια που ακολουθούνται από την παραγωγή σίτου μέχρι την παραγωγή ζυμαρικών. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και είδαν τη γραμμή παραγωγής, τον μηχανολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, το εργασιακό περιβάλλον και τις θέσεις εργασίας.
2.    Στο Πολυκατάστημα LEROY MERLIN,
όπου ενημερώθηκαν από τους Υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού και Εξυπηρέτησης Πελατών για το οργανόγραμμα, τη δομή και τη συνεργασία των επιμέρους τμημάτων της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του πολυκαταστήματος και είδαν το περιβάλλον εργασίας και τους υπεύθυνους των επιμέρους τμημάτων.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά τις γνώσεις που αποκτούν στο σχολείο, να ρθούν σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο της εργασίας, να συνομιλήσουν με τους Υπεύθυνους των Εταιρειών, να επιλύσουν ερωτήματα που τους απασχολούν.
Το Σχολείο ευχαριστεί τους Υπεύθυνους και των δυο εταιρειών για την αναλυτική ξενάγηση, την άψογη φιλοξενία και τη διανομή προϊόντων των Εταιρειών τους.
Το προσεχές διάστημα άλλα τμήματα του σχολείου μας θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη διδακτική επίσκεψη.
Υπεύθυνη της διδακτικής επίσκεψης ήταν  η καθηγήτρια του μαθήματος της τεχνολογίας κ. Αποστολίνα Σοφία και συνοδοί οι καθηγητές του σχολείου κ. Πατσιά Ε., κ. Τάσης Αθ., Βλαχοδήμου Ε.