Με ψήφισμά του ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Λάρισας για τον αποκλεισμό του κλάδου από την αποζημίωση των 800 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Λάρισας διαμαρτύρεται για την στάση της πολιτείας έναντι των μελών του μπροστά στο πλήγμα που υφίστανται από την πανδημία του COVID 19.

Η εξαίρεση των Αρχιτεκτόνων από την αποζημίωση που οπωσδήποτε δικαίως καταβάλλεται σε άλλους κλάδους, κυρίως μισθωτών, τους καθιστά πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού η λήξη της κρίσης θα τους βρει σε δυσμενέστερη θέση από αυτούς.

Και αυτό γιατί το πραγματικό κόστος διαβίωσης τους εκ των πραγμάτων είναι πολλαπλά μεγαλύτερο αφού πέραν των προσωπικών – οικογενειακών εξόδων έχουν να αντιμετωπίσουν και τα τρέχοντα έξοδα συντήρησης γραφείων, κόστος συνεργατών που δεν διέπονται από υπαλληλική σχέση, ασφάλιση, συντήρηση στασιμότητας εργοταξίων (μέτρα ασφαλείας, προστασία υλικών που είναι ακριβά και εγκαταλελειμμένα στα εργοτάξια, εκκρεμότητες εργασιών που με την επανέναρξη θα δημιουργήσουν πολλαπλά κόστη, φθορές κλπ), και άλλα πολλά.

Επίσης διαμαρτύρεται και θεωρεί εμπαιγμό την καινοφανή ιστορία με το όνομα “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19” γιατί αυτό το πρόγραμμα ούτως η άλλως έπρεπε να τρέξει ή εάν δεν έτρεχε θα ήταν μια ακόμη απώλεια με υπαιτιότητα της ίδιας της Πολιτείας, είτε από ανικανότητα είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων από αδράνεια των υπευθύνων.

Θεωρούμε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα που η Πολιτεία ούτως ή άλλως έχει στην διάθεσή της δεν μπορεί να βαπτιστεί αποζημίωση.

Και βέβαια είναι απαιτητό από τα μέλη μας.

Διαμαρτυρόμαστε επίσης και για τον τρόπο εφαρμογής του αφού η θεματολογία του είναι περιορισμένη και προφανώς σε επίπεδο γενικό και όχι ανάλογο της επιστήμης μας.

Διεκδικούμε εξειδικευμένη κατάρτιση με εμπλουτισμό θεμάτων και επιλογών, δυνατότητα επιλογής ΚΕΚ μετά από ποιοτικό έλεγχο των παροχών τους σε ύλη, έντυπα και επίπεδο εισηγητών και δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε συνένοχοι παλαιότερων αποτυχημένων πρακτικών που αποδεδειγμένα δημιούργησαν στρεβλώσεις.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Λάρισας εμμένει και απαιτεί το ποσό των 800,00€ όχι σαν αποζημίωση αλλά σαν στήριξη επιστημόνων επιχειρηματιών που μετά την κρίση θα βγουν στην πρώτη γραμμή της ανάκαμψης με πολλούς επιχειρηματικούς κινδύνους από το βέβαιο αρνητικό οικονομικό περιβάλλον που θα έχει δημιουργηθεί και δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε δόκιμο νόμιμο τρόπο για την διεκδίκησή του."