Οι Εκδόσεις Αρμός, το ΝΗΜΑ- Κέντρο Στήριξης για το Παιδί και την Οικογένεια, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Βιβλιοπωλείο Καλτσάς, διοργανώνουν τη διάλεξη του Ψυχαναλυτικού Θεραπευτή Τρύφωνα Ζαχαριάδη με θέμα: «Συντροφικότητα - Αποχωρισμός στις Ανθρώπινες Σχέσεις», την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20.00 στο Μύλο του Παππά.
Την εκδήλωση συντονίζει η Κωνσταντία Χαλδούπη, Δασκάλα Παιδικής Λογοτεχνίας, Υπεύθυνη στο Δημιουργικό εργαστήρι του ΝΗΜΑτος.
* Ο Τρύφων Ζαχαριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπολόνια. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Προς το τέλος της δεκαετίας του ’70 στράφηκε σε ένα διαφορετικό πεδίο γνώσης, προσεγγίζοντας την οπτική της ψυχαναλυτικής θεωρίας με μελέτη, την προσωπική ανάλυση και εκπαίδευση.
Σταδιακά η ψυχοθεραπεία οριοθέτησε το αντικείμενο της ενασχόλησής του. Είναι διδάσκων – επόπτης στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής ψυχοθεραπείας.
Τακτικό μέλος της International Association for Group Psychotherapy and Group Processes, της International Family Therapy Association καθώς και του Ερευνητικού και Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Αθηνών.
Από το 1992 έως σήμερα διατηρεί τη συνδιεύθυνση του Ινστιτούτου Σύγχρονης Παιδαγωγικής. Έχει συνεργαστεί με την Πανεπιστημιακή κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, με το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών συστηματικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με του Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και με φορείς ΚΕΘΕΑ, ΕΛΚΕΠΑ, Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας κ.α.
Από τις Εκδόσεις Αρμός κυκλοφορούν τα βιβλία του: Συντροφικότητα Αποχωρισμός (2η Έκδοση, 2015), Παλαιά Βιογραφία (2015), Τί έγινε ρε Φωτεινή; (Μυθιστόρημα, 2017) και Ποιος εκπαιδεύει συναισθηματικά ποιον (5η Έκδοση, 2018).
Χορηγός επικοινωνίας: ΦΡΟΥΡΙΟ