Τη Δευτέρα 06/03/2017 έλαβε χώρα στην Αθήνα ο πρώτος ημιτελικός του διαγωνισμού επιστημονικής επικοινωνίας Famelab που οργανώνεται από το British Council. Το FameLab είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς για την επικοινωνία της επιστήμης στον κόσμο.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πέντε φοιτητές της Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κώστας Αναγνωστόπουλος, Κλεοπάτρα Βαμαβακούση, Ιωάννα Σκυριανού, Ηρακλής Χολέβας, Δόξα Ψυχογιού) με πολύ ενδιαφέρουσες επιστημονικές παρουσιάσεις, μετά από παρότρυνση και καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Θεόδωρου Καρακασίδη.

Η χαρά μας ήταν μεγάλη όταν η επιτροπή αποτελούμενη από τους Κώστα Καρπούζη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Νίκο Ανδρίτσο (ΣΚΑΙ και ΣΚΑΙ 100,3) και Αντιγόνη Δήμα (Alexander Fleming Research Centre) ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων που έπαιρναν το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού Famelab: η Δόξα Ψυχογιού ήταν ανάμεσα στους τέσσερις  επιλεγέντες από τον συγκεκριμένο ημιτελικό και η Ιωάννα Σκυριανού μια από τους δύο επιλαχόντες. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προετοιμασία και την πολύ καλή παρουσίαση και καλή επιτυχία (και ετοιμασία) στα παιδιά που πέρασαν προς τον τελικό! Ο τελικός διαγωνισμός του Famelab θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στο πλαίσιο του Athens Science Festival στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Όσοι και όσες θα βρίσκεστε στην Αθήνα εκείνη την ημερομηνία ελάτε να δείτε τα παιδιά και να τα υποστηρίξετε.