Διαγωνισμοί εξπρές για την μόνιμη τροφοδοσία των χιλιάδων προσφύγων της Θεσσαλίας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνουν εντός της εβδομάδας από την 1η Στρατιά και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Οι ενδιαφερόμενοι των Θεσσαλικών μονάδων κέτερινγκ που έσπευσαν να παραλάβουν τους όρους του διαγωνισμού, έμειναν άφωνοι όταν είδαν πως μεταξύ των πιστοποιήσεων που ζητούνται είναι και η μουσουλμανική, γνωστή ως χαλάλ.

Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας. Στην περίπτωση του κρέατος, πρόκειται για προϊόντα που κατ' αρχάς δεν περιέχουν χοιρινό και προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό.

Μάλιστα, στις επιχειρήσεις που αποκτούν πιστοποίηση χαλάλ, πραγματοποιεί επίσκεψη αυτοπροσώπως και ο μουφτής της Ξάνθης ο οποίος διαβάζει, με το αζημίωτο, σχετικές περικοπές από το Κοράνι.

Ήδη ο μουφτής, επισκέφτηκε πρόσφατα για τον λόγο αυτό επιχείρηση κέτεριγκ έξω από την Λάρισα η οποία τροφοδοτεί καταυλισμό προσφύγων στην Πιερία, προερχόμενος από την Ήπειρο όπου βρέθηκε για τον ίδιο λόγο.

Μάλλον θα πρέπει να πάρουμε από την Θράκη και μαθήματα συμβίωσης με μουσουλμάνους…

Κ.Τ.