Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ερέθισμα τον πρόσφατο εορτασμό της ημέρας για τα παιδικά δικαιώματα, υπό την αιγίδα του Ομίλου της Unesco Πειραιώς και Νήσων, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. 

Η συγγραφέας και παιδαγωγός Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου υλοποίησε ένα πρωινό βιωματικό εργαστήρι για  τους μαθητές Β' Τάξης του 1ου Γυμνασίου Λάρισας με θέματα  την αξία του Αυτοσεβασμού και τους κανόνες για την προστασία των παιδιών απο τη λανθασμένη χρήση του Διαδικτύου.

Η δράση υλοποιήθηκε μετά απο πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου και οι έφηβοι συμμετείχαν ενεργά με ερωτήματα και δημιουργικό διάλογο  για δύο ολόκληρες ώρες.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η κα Τσακίρη παρουσίασε στο Γαλλικό Ινστιτούτο σε ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση τη μουσική της ιστορία 'Ο Ιντερνετούλης στην Παρέα μας" που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα σε μουσική Ελένης Σαμαρίνα , εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλου, Σχολιασμούς του προέδρου της Unesco  Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη και της Δρ Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας του παιδιού κας Νατάσσας Γιάννακα.

Η συγγραφέας με τρόπο διαδραστικό και με θέματην ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο παρουσίασε με τραγούδια και ρυθμό, το υλικό του βιβλίου της που δημιούργησε σε συνεργασία με το saferinternet4kids.

Μαζί της δραματοποίησαν και τραγούδησαν μαθητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου Χρυσάνθης Μπόμπολου.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη απο ευαισθητοποιημενους γονείς μικρών παιδιών που συμμετείχαν ενεργά στο δρώμενο, θέλοντας να κατανοήσουν τους τρόπους που θα έρθουν πιο κοντά στα παιδιά τους, προσφέροντας ουσιαστική επικοινωνία και υγιή διάλογο.