Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα τα μέλη του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ για τη διαδικτυακή συναυλία που θα μεταδοθεί την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου από το κανάλι του συλλόγου στο YouTube.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ειπώθηκαν τα εξής:

Αυτές τις γιορτινές μέρες ο Πανελλήνιος Μουσικός σύλλογος προσπαθώντας να ενισχύει τα στοιχεία της αλληλεγγύης και της αισιοδοξίας  προετοιμάζει μια διαδικτυακή συναυλία που έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από τους συναδέλφους της πόλης μaς. Είμαστε σίγουροι πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, εφόσον η διάθεση είναι μεγάλη.

Ο τίτλος της συναυλίας ο οποίος συμπυκνώνει και το περιεχόμενό της είναι: «Ανάγκη δική μας και δική σας… Η Τέχνη να συνεχίζει να δίνει κουράγιο και δύναμη!»

Η συναυλία θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 27 Δεκεμβρίου 2020, 7.00 μμ από το κανάλι του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο YouTube. https://www.youtube.com/channel/UCfnc0XV9WsYEmAu68477PlQ

Η συναυλία θα έχει την μορφή μαγνητοσκοπημένων βίντεο από μουσικούς της πόλης και από την ώρα που θα ανέβει (27/12/2020 στις 7.00 μμ) είναι στην διάθεση όποιου θέλει να την παρακολουθήσει. Επίσης τις μέρες που θα ακολουθήσουν θα ανεβαίνουν αποσπάσματα της συναυλίας και στην σελίδα του παραρτήματος στο Facebook https://www.facebook.com/pmsparartimalarissas

Για πρώτη φορά είμαστε άνεργοι σε μια περίοδο που όλες τις άλλες χρονιές είχαμε το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας. Από το Μάρτιο και μετά όλος ο κλάδος ζει με την αβεβαιότητα και την αγωνία για το μέλλον της δουλειάς μας. Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να κάνει παραχωρήσεις. Σε καμία περίπτωση η στήριξη αυτή δεν επαρκεί.

Δεν περιμέναμε, δεν θα περιμένουμε, συντονιστήκαμε και παλέψαμε. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε! Σκοπός του αγώνα: Η ζωή και η τέχνη μας στο ύψος των δυνατοτήτων του αιώνα μας.

Η συναυλία μας αποτελεί στήριγμα και ανάγκη για όλους τους συναδέλφους και την αφιερώνουμε στους ήρωες της καθημερινότητας: Τους νοσηλευτές, τους ντελιβεράδες, τους σερβιτόρους, τους εργαζόμενους σε τόσους και τόσους κλάδους που πλήττονται. Ενώνουμε τις φωνές και τις μελωδίες μας με ένα λαό που δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται.

Η σημαντική οικονομική ενίσχυση του Ταμείου μας από την διαδικτυακή συναυλία που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών μας δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες για ενίσχυση όσων συναδέλφων έχουν ανάγκη.

Σημαντική είναι η προσπάθεια και της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου που ετοιμάζει διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης στις 30 Δεκεμβρίου.
Παίρνοντας αφορμή και από την δική μας τοπική πρωτοβουλία ανοίγουμε ένα πλατύ διάλογο με την κοινωνία της Λάρισας, ειδικά αυτές τις στιγμές που η ανάγκη για πολιτισμό είναι τόσο μεγάλη! Με το δικό μας τρόπο στέλνουμε μήνυμα:

-    Διεκδικούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ειδικά για αυτή την κρίσιμη στιγμήπου ζούμε είναι αναγκαία η επίταξη των ιδιωτικών Νοσοκομείων και των ιδιωτών Γιατρών, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ.

-    Διεκδικούμε να εξασφαλιστεί η επιβίωση όλων μας, χωρίς εξαιρέσεις, για να μη γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματά μας.

-   Διεκδικούμε να αμειβόμαστε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας για να μπορούμε να ζήσουμε από αυτήν, καθώς και το δικαίωμα μας στον ελεύθερο χρόνο. Στη ζωή μας!

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στηρίζει και συμμετέχει σήμερα 24/12 στην πανελλαδική κινητοποίηση με συμβολικές δράσεις και παρεμβάσεις των εργαζόμενων στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού για την εξασφάλιση της επιβίωσής τους. Καλούν πάνω από 46 Σωματεία του κλάδου. Αντίστοιχες αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει και άλλα Σωματεία του δικού μας κλάδου όπως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζόμενων στο Θέαμα - Ακρόαμα, αλλά και παραρτήματα του Συλλόγου μας και αδελφά Σωματεία σε όλη την χώρα.

Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο για όλους έρχεται η συναυλία μας να δώσει ένα τόνο μαχητικότητας. Ταυτόχρονα μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά το ταμείο λειτουργίας και αλληλεγγύης του παραρτήματός μας. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την στήριξη συναδέλφων που έχουν σοβαρό πρόβλημα με ανεξόφλητους λογαριασμούς αλλά και τρόφιμα. Για αυτό το λόγο στην περιγραφή της παραγωγής στο YouTube θα υπάρχει η δυνατότητα εθελοντικής οικονομικής συνεισφοράς (ηλεκτρονικά ή κατάθεση) σε τραπεζικό λογαριασμό, με όποιο ποσό επιλέγει ο καθένας.

Η αλυσίδα μας μεγάλωσε, 62 μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αλληλεγγύη, την διεκδίκηση  αλλά και την πολιτιστική ανάταση του λαού μας.  Συνυπάρχουν η Hip – Hop παραγωγή με το Λαϊκό και το ρεμπέτικο, τα κομμάτια μεγάλων Ελλήνων συνθετών με την η εναλλακτική σκηνή και το Παραδοσιακό.

Συμμετέχουν:
1.    Χρήστος Αγριόδημος
2.    Ζήσης Αποστολίδης (Rosenred)
3.    Γιώργος Γάλλος,
4.    Θάνος Γάλλος,
5.    Λευτέρης Γάλλος,
6.    Ιωάννα Γεωργακοπούλου (Rosenred)
7.    Έλενα Γράβαλου,
8.    Κωσταντίνος Δεδούσης
9.    Γιώργος Ζαφειρόπουλος (Λάτρεις),
10.    Αθανάσιος Ζιώζιας
11.    Φίλιππος Ζούκας (Basement Brothers)
12.    Σπύρος Καβαλιεράτος,
13.    Νίκος Καραπατάκης (Minorface),
14.    Βασίλης Καρμίρης (Κιθαροαφηγήματα),
15.    Δημήτρης Κατσαβάκης,
16.    Στέλιος Καφρίτσας,
17.    Χρήστος Καλαμπούκας
18.    Σωτήρης Καλόγηρος
19.    Δημήτρης Κεχαγιάς,
20.    Θέμης Κοπαρανίδης
21.    Πάνος Κράιας,
22.    Αλέξης Κωνσταντίνου
23.    Αστέρης Κωνσταντίνου (Ρεβάνς)
24.    Κώστας Κωστούλης (Εργαστήρι «Μελωδία»)
25.    Χριστίνα Λιόλιου
26.    Γιάννης Λίταινας
27.    Γιώργος Μαγαλιός
28.    Σπύρος Μαγαλιός
29.    Λάμπρος Μαργιάνος
30.    Δημήτρης Μαρογιάννης,
31.    Αποστόλης Μαυρατζάς
32.    Δέσποινα Μαύρου
33.    Χρ(ί)στος Μοδέστου
34.    Βασίλης Μπακαγιάννης
35.    Μαρία Μπέλλου
36.    Δημήτρης Μπουρνάκας,
37.    Κατερίνα Μπουρνάκα,
38.    Χρήστος Μπουρνάκας,
39.    Άγγελος Μεφσουτ (Minorface),
40.    Βασίλης Νάτσιος
41.    Γιώργος Νάτσιος
42.    Ηλίας Νικολαϊδης (Minorface),
43.    Κώστας Παπαδημητρίου
44.    Στέλιος Παπαδόντας (Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί),
45.    Αρετή Παπαναστασίου,
46.    Φώτης Παπανικολάου (Λάτρεις),
47.    Χρήστος Παπαχρήστος,
48.    Κώστας Πετράκος (Baghdad),
49.    Ελισάβετ Ριζαργιώτη,
50.    Θάνος Ρούμπος (Εργαστήρι «Μελωδία»)
51.    Ελένη Σαμαρίνα,
52.    Θέμης Σαμαρτζής,
53.    Παναγιώτης Σδράλης (Λάτρεις),
54.    Θεολόγης Σίκαλος,
55.    Αχιλλέας Σίμος (Κιθαροαφηγήματα)
56.    Βασίλης Τριανταφύλλου,
57.    Κώστας Τσαβαλιάς (Basement Brothers)
58.    Βαγγέλης Τσιαπλές,
59.    Αλέξανδρος Τσιωνάς,
60.    Κώστας Τσόκας
61.    Βίκτωρας Φορλίδας,
62.    Δημήτρης Φωτίου
Ευχαριστούμε:

Όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν, συνέβαλαν και με μεράκι ετοίμασαν τα βίντεό τους

Για την εθελοντική προσφορά στο μοντάζ τον Θέμη Κοπαρανίδη

Την Διοίκηση του Θεσσαλικού Θεάτρου για την παραχώρηση του χώρου της συνέντευξης τύπου

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που προβάλει και στηρίζει την πρωτοβουλία μας με τα μέσα που διαθέτει.

Τα κείμενα και η επιμέλεια της παραγωγής είναι της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ.

Καλή χρονιά σε όλους!"