Σειρά αλλαγών σε υπηρεσίες αλλά και σε πρόσωπα, αναμένεται να προκαλέσει ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Λαρισαίων, που έρχεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

 Μετά από πολύμηνη διαβούλευση με υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικά στελέχη του Δήμου, ο νέος ΟΕΥ, μετά και την ψήφιση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, το αμέσως επόμενο διάστημα αφού εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λαρισαίων. 

Ο νέος Οργανισμός, σημειώνει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης «διορθώνει στρεβλώσεις και παραλείψεις, ενώ είμαι σίγουρος ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις σημερινές ανάγκες ενός μεγάλου και σύγχρονου Δήμου». 

Στο πολυσέλιδο κείμενο, που κοινοποιήθηκε προχθές στους δημοτικούς συμβούλους ενόψει και της μεθαυριανής συνεδρίασης, περιγράφονται οι Διευθύνσεις και τα αντικείμενά τους προκειμένου να ανταποκριθούν στους σημερινούς στόχους ενός σύγχρονου Δήμου.

 Στις αλλαγές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον αφορά και η πρόβλεψη για δεύτερη Γενική Διεύθυνση. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές, από μέρος των εργαζομένων αντιμετωπίζονται και με επιφύλαξη καθώς εκκρεμούν - με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών - οι κρίσεις προ- σωπικού ενώ στον ΟΕΥ γίνεται αναλυτική αναφορά στις θέσεις προσωπικού, στις κενές θέσεις, στις θέσεις ΙΔΑΧ κλπ.

Βαγγέλης Κακκάρας (Ελευθερία)