Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων για την ανάπλαση του χώρου πρασίνου του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και σε συνδυασμό με τον επίσημο ερχομό της Άνοιξης στις 21 Μαρτίου και την Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας, πραγματοποιήθηκε, στις 16 Μαρτίου, εκδήλωση και εκτενής δενδροφύτεση. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Ζαούτσος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρασίνου κ. Παπαδόπουλος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου.

Την προγραμματισμένη δενδροφύτευση πλαισίωσε η γιορτή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου, με την αρχή να την κάνουν οι μικροί μαθητές της Β΄ τάξης φέρνοντας την άνοιξη με τα «Χελιδονίσματα» -παραδοσιακό τραγούδι που τραγουδούσαν τα παιδιά την πρώτη ημέρα του Μαρτίου. Τη σκυτάλη, στη συνέχεια πήραν οι μαθητές από όλες τις τάξεις και έχοντας ως κύριο θέμα «Το δέντρο», απήγγειλαν ποιήματα, διάβασαν αποσπάσματα κειμένων, παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Με κεντρικό σύνθημα της ημέρας «Υιοθετούμε ένα δέντρο, το φροντίζουμε και μεγαλώνουμε μαζί» οι μαθητές του κάθε τμήματος φύτεψαν το δικό τους δέντρο το οποίο υιοθέτησαν, δίνοντας την υπόσχεση να το προσέχουν και να το δουν να μεγαλώνει μαζί τους. Στόχος είναι, όπως είπε η διευθύντρια, Κουκώλη Μαρία, να γίνει το σχολείο ένα «Πράσινο σχολείο» με πολλά δέντρα και φυτά που θα χαρίζουν την ομορφιά και τη δροσιά τους σε όλους τους μαθητές για πολλά χρόνια.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν από τη Διεύθυνση του Σχολείου στον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Ζαούτσο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρασίνου κ. Παπαδόπουλο , στους υπαλλήλους του Δήμου καθώς και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με στόχο την ανάπλαση του χώρου πρασίνου του 21ου Δημοτικού Σχολείου.