Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την ανάπλαση και τη διαμόρφωση ιδιόκτητου αγροτεμαχίου, παρακείμενου στο κτίριο της Δομής Αμπελώνα «Ο Αριστεύς» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, δενδροφύτευση από τους περιθαλπόμενους της Δομής σε συνεργασία με ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Αμπελώνα, τους οποίους συνόδευσε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Κουτσιμάνης Βασίλειος, καθώς, ο  Διευθυντής του Γυμνασίου Αμπελώνα κ. Γκαλμπογκίνης, ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετική πρόσκληση που του απευθύνθηκε. 

Η Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Θ., κα Δήμητρα Ριζούλη και το προσωπικό του φορέα, υποδέχτηκαν τους μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτή την πρωτοβουλία, οι οποίοι με την ευκαιρία σχετίστηκαν και συνομίλησαν με τους νέους και τις νέες της Δομής και συμφωνήθηκε απ’ όλους, να ανανεωθεί το ραντεβού της συνεργασίας για μια μελλοντική, από κοινού, δράση. 

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή και την ευγενική προσφορά:  καλλωπιστικών φυτών και εδαφο-βελτιωτικής ύλης - από τον κ. Κωσταρόπουλο Γεώργιο, οπορωφόρων δέντρων - από τον κ. Δαμασιώτη Ελευθέριο και αρδευτικού συστήματος σταγόνας για το πότισμα των φυτών - από τον κ. Μπομπόλα Ευάγγελο.

Η ενέργεια αυτή, αποτελεί την έναρξη μιας προσπάθειας αξιοποίησης του αγροτεμαχίου, με δράσεις που θα συνεισφέρουν στην δημιουργική απασχόληση των περιθαλπόμενων  της Δομής Αμπελώνα, αλλά και με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών με την τοπική κοινότητα, στο πλαίσιο της επανένταξης και ενσωμάτωσης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που διαβιούν σ’ αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικά χώρο.