Το 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας μετά από διάλογο τόσο με τους τοπικούς φορείς όσο και με μελλοντικούς σπουδαστές διερευνώντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας κατέληξε στην πρόταση έναρξης λειτουργίας (Α’ Εξάμηνο) των παρακάτω δέκα (10) νέων ειδικοτήτων για το 2017Β:
-    ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
-    ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
-    ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
-    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
-    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
-    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
-    ΒΟΗΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
-    ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ   
-    ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
-    ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ
Ήδη, συνεχίζουν από την περσινή χρονιά στο Γ΄εξάμηνο οι ειδικότητες:
-    ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ (2 τμήματα)
-    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
-    ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ (2 τμήματα)
Στις ειδικότητες αυτές δίνεται η δυνατότητα να εγγραφούν απόφοιτοι ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ και πρώην ΤΕΕ αντίστοιχων ειδικοτήτων και να ολοκληρώσουν τις σπουδές στην ειδικότητα σε ένα χρόνο.
Οι ειδικότητες για κάθε Δ.ΙΕΚ θα ανακοινωθούν από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. μετά από σχετική έγκριση στα τέλη Αυγούστου και τελικά θα λειτουργήσουν εφόσον εγγραφούν (το Σεπτέμβριο) τουλάχιστον 15 σπουδαστές.
Υπενθυμίζουμε σε όλους όσους ενδιαφέρονται ότι οι αιτήσεις για την εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ. γίνονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΔΒΜ (http://www.gsae.edu.gr). Οι ημερομηνίες των αιτήσεων ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ οπότε θα πρέπει να ενημερώνεστε μέσω αυτής ή από το site του 2ου Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας (http://2iek-laris.lar.sch.gr/).